Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Tapdance vanaf 16 jaar (B)
€ 345,-
Bekijk opties

Tapdance vanaf 16 jaar (B)

Icon/Docent Docent(en): Matthias Löffler

Icon/Lessen Aantal: 32 lessen

Icon/Datum Startdatum: 20 sep

Icon/Datum Lesdag: maandag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 16 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Tapdance

Tapdance is ontstaan als een mix van allerlei verschillende dansstijlen zoals jazz, Ierse, Schotse en Engelse ‘step dances’, klompendans en Afrikaanse dans. In deze cursus maak je kennis met tapdance en ervaar je zelf hoe leuk het is.

Lees meer

Ritme voelen

Het is heel belangrijk dat je het ritme van de muziek leert voelen. Tapdance is een echte showdans, waarbij je ontspannen moet kunnen bewegen.

Voor elk niveau

De cursussen Tapdance zijn bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar. Cursus A is bedoeld voor beginners, voor cursus B dien je al enige ervaring te hebben. Twijfel je welk niveau voor jou geschikt is, neem dan contact op met de docent via cursussen@delindenberg.com.

Kledingadvies

Draag voor deze cursus danskleding waarin je goed en flexibel kunt bewegen, zoals een legging, joggingbroek of balletpak. Tapschoenen dien je zelf aan te schaffen (hierover kun je altijd eerst met de docent overleggen).

Meerdere danscursussen volgen?

Volg je meerdere jaarcursussen in dans (twee keer een half jaarcursus telt ook als een jaarcursus)? Dan krijg je korting. Die korting wordt automatisch verrekend als je je inschrijft. Bij twee cursussen krijg je 15% korting, bij drie cursussen 25% en bij vier cursussen 30%.

Wie geeft er les?

Matthias Löffler

Het leven van Matthias Löffler staat in het teken van dans en dat begon al bij de balletschool van zijn vader, welke verbonden was aan het Landestheater in Tübingen (Duitsland). Hij stond ook samen met zijn vader op de planken bij diverse musicaloptredens en werkte mee aan onder andere het Weens Galabal en de productie Circus Harlequinade in het Koninklijke Circustheater in Brussel.

Ook geeft Matthias graag les. Dit deed hij bijvoorbeeld al in de begin jaren negentig  in Oostenrijk, waar hij verbonden was aan het Austrian Sommer Ballet Center of Theatre. Daarnaast was hij gastdocent aan de conservatoria in Wenen, Amsterdam en Stuttgart, docent bij de vooropleiding musical in Venlo, docent dans bij de MBO in Arnhem en hij richtte Dans Company LDC in Nijmegen op. Matthias geeft ook al bijna dertig jaar les bij de stichting Kunst en cultuur de Lindenberg en is ook al geruime tijd docent dans (klassiek en tapdans) bij De Muzen. 

Opleiding

Matthias heeft met succes de opleiding Docent Dans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem gevolgd. Ook volgde hij een opleiding in New York.

Het leven van Matthias Löffler staat in het teken van dans en dat begon al bij de balletschool…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps