Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Tekenen/schilderen
€ 345,-
Bekijk opties

Tekenen/schilderen

Icon/Docent Docent(en): Brechtje Verberne, Andrea Hofsteede

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 20 sep, 21 sep, 24 sep, 08 feb, 11 feb of 07 mrt

Icon/Datum Lesdag: maandag, dinsdag, vrijdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Waarneming en verbeelding

Altijd al eens gedacht om te gaan tekenen en schilderen? Dan is deze cursus iets voor jou! In deze cursus gaan we werken naar de waarneming en de verbeelding. Goed leren kijken en de wereld om ons leren weergeven en verbeelden op het platte vlak. Spelenderwijs ontdekken we wat we allemaal met de diverse tekenmaterialen als potlood, houtskool, krijt, inkt en acrylverf kunnen creëren.

Lees meer

Wat gaan we doen

Je leert in deze cursus teken- en schildermaterialen en -technieken te gebruiken. We bekijken elkaars werk en de docent geeft feedback. Er is ook aandacht voor het werk van beeldende kunstenaars uit heden en verleden. We streven naar een ontspannen sfeer, zodat je vrij en vooral met plezier kunt werken. Na deze cursus beschik je over voldoende basisvaardigheden om zelf aan de slag te gaan!


Wie geeft er les?

Brechtje Verberne

Brechtje is beeldend kunstenaar en eerstegraads docent beeldende kunst en vormgeving. Aan de Academie voor de Schone Kunsten te Antwerpen haalde zij haar diploma voor Master of Arts, in de specialisatie grafiek en tekenen. Daarna deed zij de lerarenopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Brechtje geeft al een aantal jaren cursussen en workshop in (model)tekenen en grafiek vanuit de Drukmakerij voor verschillende doelgroepen: van kinderen tot volwassenen, van vrijgezellenfeestjes tot langdurige cursussen. Daarnaast maakt en exposeert zij haar eigen beeldende werk.

Brechtje is beeldend kunstenaar en eerstegraads docent beeldende kunst en vormgeving. Aan de…

Lees meer

Andrea Hofsteede

Na de lerarenopleiding TEHATEX studeerde Andrea aan de hogeschool voor Kunsten in Arnhem (ArtEZ). In 1998 behaalde ze haar diploma. Sinds 1988 is zij werkzaam bij de Lindenberg. Vanaf 1990 geeft ze les in het middelbaar onderwijs als docent Tekenen/Schilderen, CKV en Kunstgeschiedenis. Ze heeft ervaring met het lesgeven aan 6- tot en met 70-jarigen. Andrea is ook zelf werkzaam als beeldend kunstenaar en exposeert. Haar werk is te bekijken op www.andreahofsteede.com

Na de lerarenopleiding TEHATEX studeerde Andrea aan de hogeschool voor Kunsten in Arnhem (ArtEZ).…

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps