Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

vanaf
Korting wordt later verrekend

Deze cursus is ingekort als gevolg van de lockdown, waardoor de inhoud mogelijk iets afwijkt van de omschrijving op de website. De prijs is aangepast naar de kortere cursusduur.

Theaterklas 6-8 jaar (A,B)
€ 72,-
Bekijk opties

Theaterklas 6-8 jaar (A,B)

Icon/Docent Docent(en): Renske Pluimers

Icon/Lessen Aantal: 7 lessen

Icon/Datum Startdatum: 04 jun

Icon/Datum Lesdag: vrijdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 6 - 8 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Icon/Datum Opmerking: Deze cursus is ingekort als gevolg van de lockdown, waardoor de inhoud mogelijk iets afwijkt van de omschrijving op de website. De prijs is aangepast naar de kortere cursusduur.

Wat kun je verwachten?

Leer toneelspelen in de Theaterklas

In deze cursus leer je toneelspelen en alles wat daarbij komt kijken. Door gebruik te maken van je lichaam en stem speel je verschillende rollen en figuren. Je zet zelfbedachte verhalen om in toneelscènes..

Lees meer

Wat doen we in de les

Om goed te kunnen spelen doen we oefeningen voor de concentratie, voor je lichaam en stem, voor samenspel, voor de fantasie en de creativiteit. Om de korte scènes nog sprookjesachtiger, spannender, komischer of serieuzer te maken gebruiken we vaak theaterlicht, muziek, kleding en attributen. Soms speel je alleen, soms met z’n tweeën, maar meestal in kleine groepjes. Het belangrijkst is het plezier in toneelspelen!

Voor jonge theatermakers

Deze Theaterklas is voor alle kinderen van 6 tot 8 jaar die graag willen leren spelen en dol zijn op het maken van theater. Ervaring is niet vereist. Aan het einde van de cursusreeks presenteren we in de les wat we geleerd hebben.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen of sokken. Draag je haar vast.

Vervolgmogelijkheden

Na deze theaterklas kan je verder met toneelspelen bij de Theaterklas 9-12 jaar op niveau (A) of (B), bij theaterproductiegroep Kik (9-12 jaar) of bij een van onze musical- of circuscursussen.


Wie geeft er les?

Renske Pluimers

Renske Pluimers is sinds 2015 werkzaam op de Lindenberg. In dat jaar rondde zij haar theateropleiding af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien is ze werkzaam als docent, regisseur en af en toe als actrice. Graag maakt ze voorstellingen vanuit improvisatie en groot plezier. Bijna al haar voorstellingen starten met een thema, waaruit spelenderwijs scènes worden gemaakt. Dit alles mondt uiteindelijk uit in een voorstelling. Spelers zijn daarom een actief onderdeel van het maakproces.

Renske Pluimers is sinds 2015 werkzaam op de Lindenberg. In dat jaar rondde zij haar...

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Het actuele cursusaanbod loopt tot de zomer. Binnenkort start de inschrijving voor cursusseizoen 21-22. Houd de website in de gaten.