Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

vanaf
Korting wordt later verrekend

Deze cursus is ingekort als gevolg van de lockdown, waardoor de inhoud mogelijk iets afwijkt van de omschrijving op de website. De prijs is aangepast naar de kortere cursusduur.

Theaterklas 9-12 jaar (A,B)
€ 73,-
Bekijk opties

Theaterklas 9-12 jaar (A,B)

Icon/Docent Docent(en): Marielle Stolk

Icon/Lessen Aantal: 7 lessen

Icon/Datum Startdatum: 04 jun

Icon/Datum Lesdag: vrijdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 9 - 12 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Icon/Datum Opmerking: Deze cursus is ingekort als gevolg van de lockdown, waardoor de inhoud mogelijk iets afwijkt van de omschrijving op de website. De prijs is aangepast naar de kortere cursusduur.

Wat kun je verwachten?

Leer toneelspelen in de Theaterklas

In deze cursus spelen we gekke, spannende en serieuze stukjes. We maken bijvoorbeeld onze eigen soap of bedenken een griezelig nieuw sprookje. Soms werken we vanuit muziek of gaan we improviseren. Je leert samenspelen maar ook om in je eentje te schitteren. Het spelen van emoties en verschillende typetjes komt natuurlijk ook uitgebreid aan bod.

Lees meer

Wat gaan we doen in de Theaterklas?

Je krijgt verschillende oefeningen en technieken aangeboden om toneel te kunnen spelen. Allerlei onderdelen komen aan bod: durven, je fantasie gebruiken, bewegen, zingen, je stem goed leren gebruiken, je inleven, een tekst leren, leren spelen met rekwisieten en met andere spelers samen, het spannend of grappig maken van een scène, het gebruik van de ruimte... Natuurlijk staat plezier voorop!

Voor jonge theatermakers

Deze Theaterklas is voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Ervaring is niet nodig.

Twee klassen tegelijk

Deze cursus wordt gegeven op hetzelfde moment door twee docenten in twee lokalen: Mariëlle Stolk en Denise Pippel. Mocht je een voorkeur hebben voor één van deze twee docenten, kan je dat aangeven in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen of sokken. Draag je haar vast.

Vervolgmogelijkheden

Na deze theaterklas kan je verder met toneelspelen bij de Theaterklas 9-12 jaar (B) of gaan werken aan een productie bij theaterproductiegroepen Blok Beton (12-15 jaar) of De Vier Wolfjes (12-15 jaar).

Wie geeft er les?

Marielle Stolk

In 2008 heeft Mariëlle heeft met veel plezier de opleiding Theaterdocent aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ze vindt plezier in het spelen het belangrijkste dat er is. Ze zit altijd vol ideeën en met veel enthousiasme werkt ze nu als theaterdocent, circusdocent, regisseur en cultuurcoach. Daarnaast doet ze de coördinatie van de Jeugdtheaterschool.

 

Ze heeft veel ervaring in het basis- en middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft ze altijd op een jeugdtheaterschool gewerkt. Ze streeft er naar dat er tijdens haar lessen een open leerklimaat ontstaat en dat ieder kind op zijn eigen manier kan ontdekken wat theater of circus hem/haar te bieden heeft.

In 2008 heeft Mariëlle heeft met veel plezier de opleiding Theaterdocent aan ArtEZ, Hogeschool…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

De voorstellingen voor seizoen 21-22 gaan op maandag 30 augustus om 10.00 uur in verkoop. Kaarten voor de Theaterweek (23 t/m 29 augustus) zijn al wel in verkoop.