Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

vanaf
Korting wordt later verrekend

Deze cursus is ingekort als gevolg van de lockdown, waardoor de inhoud mogelijk iets afwijkt van de omschrijving op de website. De prijs is aangepast naar de kortere cursusduur.

Toneel (A)
€ 100,-
Bekijk opties

Toneel (A)

Icon/Docent Docent(en): Ditte Blitz

Icon/Lessen Aantal: 5 lessen

Icon/Datum Startdatum: 15 jun

Icon/Datum Lesdag: dinsdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Icon/Datum Opmerking: Deze cursus is ingekort als gevolg van de lockdown, waardoor de inhoud mogelijk iets afwijkt van de omschrijving op de website. De prijs is aangepast naar de kortere cursusduur.

Wat kun je verwachten?

Acteerlessen

Een bekende uitspraak over acteren is: Goed kunnen liegen? Overtuigingskracht? Geloofwaardigheid? Jazeker! In de cursus Toneel A ga je hier mee bezig. En reageren op elkaar, gevoelens tonen, teksten zeggen, je lichaam gebruiken, leren je te concentreren en nog veel meer.

Wat gaan we doen bij Toneel

Je leert over samenspel, over actie en reactie. Je gaat teksten uit toneelstukken spelen. Een gedicht voordragen. Een monoloog. Zo komen gaandeweg veel facetten van acteren aan de orde. Lekker oefenen dus.

De lessen zullen er wat anders uit gaan zien omdat we 1,5 meter afstand van elkaar houden. Je spel iets groter maken misschien? Wat meer stem, wat meer lichaamstaal, wat meer expressie? We werken met scenes uit toneelstukken, met liedteksten, we improviseren. Veel afwisseling! Lekker trainen!

Voor volwassen die willen leren toneelspelen

Deze cursus is voor volwassenen die willen leren toneelspelen. Je hoeft geen ervaring te hebben. Af en toe moet je thuis een stuk tekst uit je hoofd leren. 

Lees meer

Kledingadvies

Doe kleding aan die prettig zit en waarin je makkelijk beweegt.


Wie geeft er les?

Ditte Blitz

Ditte Blitz is actrice, regisseuse, trainster en docent. In 1997 studeerde zij af aan de Toneelacademie Maastricht. Ditte heeft zich zowel ontwikkeld in improvasatie als tekstoneel. Zo is ze improvisatiespeelster -en docent bij diverse improvisatiegroepen én heeft ze haar sporen verdiend in het lesgeven, spelen en regisseren van teksttoneel. Daarnaast heeft ze haar eigen theatergroep Voyage waarmee ze met veel plezier diverse stukken op de planken brengt.

Haar kracht is haar enthousiasme, betrokkenheid en jarenlange ervaring. Humor met inhoud zijn haar sleutel woorden. Ze houdt van tragikomische elementen.

Ditte Blitz is actrice, regisseuse, trainster en docent. In 1997 studeerde zij af aan de...

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Het actuele cursusaanbod loopt tot de zomer. Binnenkort start de inschrijving voor cursusseizoen 21-22. Houd de website in de gaten.