Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Toneel (A)
€ 249,-
Bekijk opties

Toneel (A)

Icon/Lessen Aantal: 12 lessen

Icon/Datum Startdatum: 24 sep

Icon/Datum Lesdag: vrijdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Acteerlessen

Toneelspelen is heel goed kunnen liegen, is een bekende uitspraak. Overtuigingskracht dus? Met behulp van oefeningen en opdrachten leer je de basis van acteren in de cursus Toneel A. Expressiviteit, concentratie, lichaamstaal, inleving, stemgebruik. Ontdek wat wel en niet werkt om te komen tot geloofwaardig spel.

Er bestaat in de cursus geen goed of fout. Het gaat om het ontdekken van jezelf als speler. Het is belangrijk dat cursisten zich vooral met plezier in eigen tempo verder ontwikkelen. In ontspannen sfeer wordt iedereen gezien en zien we elkaar en elkaars mooie spel. 

Lees meer

Wat gaan we doen bij Toneel

Je leert over samenspel, over actie en reactie. Je gaat teksten uit toneelstukken spelen. Een gedicht voordragen. Een monoloog. Zo komen gaandeweg veel facetten van acteren aan de orde. Lekker oefenen dus.

De lessen zullen er wat anders uit gaan zien omdat we 1,5 meter afstand van elkaar houden. Je spel iets groter maken misschien? Wat meer stem, wat meer lichaamstaal, wat meer expressie? We werken met scenes uit toneelstukken, met liedteksten, we improviseren. Veel afwisseling! Lekker trainen!

Voor volwassen die willen leren toneelspelen

Deze cursus is voor volwassenen die willen leren toneelspelen. Je hoeft geen ervaring te hebben. Af en toe moet je thuis een stuk tekst uit je hoofd leren.

Kledingadvies

Doe kleding aan die prettig zit en waarin je makkelijk beweegt.

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

De voorstellingen voor seizoen 21-22 gaan op maandag 30 augustus om 10.00 uur in verkoop. Kaarten voor de Theaterweek (23 t/m 29 augustus) zijn al wel in verkoop.