Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Toneel (A,B)
€ 249,-
Bekijk opties

Toneel (A,B)

Icon/Docent Docent(en): Heleen Suiker

Icon/Lessen Aantal: 12 lessen

Icon/Datum Startdatum: 23 sep

Icon/Datum Lesdag: donderdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Acteerlessen

Toneelspelen is heel goed kunnen liegen, is een bekende uitspraak. Overtuigingskracht dus? Met behulp van oefeningen en opdrachten gaan we in op expressiviteit, concentratie, lichaamstaal, inleving, stemgebruik. Ontdek wat wel en niet werkt om te komen tot geloofwaardig spel.

Er bestaat in de cursus geen goed of fout. Het gaat om het ontdekken van jezelf als speler. Het is belangrijk dat cursisten zich vooral met plezier in eigen tempo verder ontwikkelen. In ontspannen sfeer wordt iedereen gezien en zien we elkaar en elkaars mooie spel. 

Lees meer

Wat gaan we doen bij Toneel

Je leert over samenspel, over actie en reactie. Je gaat teksten uit toneelstukken spelen. Een gedicht voordragen. Een monoloog. Zo komen gaandeweg veel facetten van acteren aan de orde. Lekker oefenen dus.

De lessen zullen er wat anders uit gaan zien omdat we 1,5 meter afstand van elkaar houden. Je spel iets groter maken misschien? Wat meer stem, wat meer lichaamstaal, wat meer expressie? We werken met scenes uit toneelstukken, met liedteksten, we improviseren. Veel afwisseling! Lekker trainen!

Voor volwassen die willen leren toneelspelen

Deze cursus is voor volwassenen die willen leren toneelspelen of al enige spelervaring hebben. Af en toe moet je thuis een stuk tekst uit je hoofd leren. Verder borduren op al die dingen die er komen kijken bij acteren: samenspel, inleving, fantasie, ruimtegebruik etc. En ook concentratie en overgave. Komen tot geloofwaardig spel. Overtuigingskracht. We gaan scenes spelen uit verschillende toneelstukken, pakken een gedicht, een monoloog, een stukje uit een cabaretconference, we improviseren? Lekker trainen dus!

Kledingadvies

Doe kleding aan die prettig zit en waarin je makkelijk beweegt.

Wie geeft er les?

Heleen Suiker

Heleen Suiker is sinds haar afstuderen aan de Theaterschool werkzaam als actrice, zangeres, cabaretière en regisseuse. Sinds enige tijd geeft zij haar podiumervaring door in theaterlessen. Heleen werkt niet volgens een vaste methode. Omdat het er om gaat jouw mogelijkheden te ontwikkelen, is de aanpak persoonlijk en individueel. Ze geeft suggesties en daagt je uit om jezelf te tonen. Haar stijl is direct en gepassioneerd. Zie ook www.heleensuiker.nl.

Heleen Suiker is sinds haar afstuderen aan de Theaterschool werkzaam als actrice, zangeres,…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Het actuele cursus- en theateraanbod loopt tot de zomer.
Op 1 juni komen de voorstellingen en cursussen die vanaf september starten online.
Houd de website in de gaten.