Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Toneelproductie (C)
€ 379,-
Bekijk opties

Toneelproductie (C)

Icon/Docent Docent(en): Sabine van Boven

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 10 sep 2024 of 21 jan 2025

Icon/Datum Lesdag: dinsdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

In deze cursus beginnen we met improviseren rondom een thema en vervolgens wordt er een tekst geschreven door de docent en regisseur. We starten vanuit improvisatie, zodat je als speler mee kunt werken aan de inhoud en je je kan verbinden met het thema. Vandaaruit ga je tekst leren en daarmee spelen. Bij de vorming van je personage ga je eraan werken om echt verbinding te maken met je personage om het spel en personage meer diepgang te geven. We maken een voorstelling waarbij het publiek geraakt wordt: er kan hard gelachen, maar ook ontroering is onderdeel van het spel. 

Voor wie? 

Voor deze cursus is het belangrijk dat je enige toneelervaring hebt, je hebt bijvoorbeeld al eens in een presentatie of voorstelling gespeeld. We werken toe naar een voorstelling die aan het einde van het seizoen, tijdens Lindenberg Presenteert, wordt gespeeld. Draag tijdens de lessen makkelijk zittende kleding. 

Wie geeft er les?

Sabine van Boven

Sabine van Boven studeerde in 1990 af aan de Pabo in Ede, in 1995 aan de opleiding tot Docent Drama (regie) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en in 2003 aan de toneelschool, ook aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

Sabine acteerde bij verschillende theatergezelschappen en speelde in 2016 een monoloog van Anne Frank op scholen door het hele land. Verder gaf zij jarenlang musical- en toneelles bij AtelierVelp/Studio26. Sabine heeft haar eigen toneelgroep waar zij jaarlijks een voorstelling voor schrijft en regisseert.

Verder werkt zij al jarenlang voor muziektheater 'De Plaats', waar ze zowel acteert en schrijft als regisseert. Sabine werkt sinds december 2017 bij de Lindenberg.

www.sabinevanboven.com

Sabine van Boven studeerde in 1990 af aan de Pabo in Ede, in 1995 aan de opleiding tot Docent…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps