Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Viool verdieping: Irish Gypsy Fiddlers (B,C)
€ 325,-
Bekijk opties

Viool verdieping: Irish Gypsy Fiddlers (B,C)

Icon/Docent Docent(en): Tessa Zoutendijk

Icon/Lessen Aantal: 16 lessen

Icon/Datum Startdatum: 22 sep of 09 feb

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Lent

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Iers, Roemeens, Hongaars, Klezmer...

Ook als je nog maar kort viool speelt KAN je er bijna niet omheen om ook Ierse deunen te leren spelen op je viool! En dat geldt ook zeker voor Roemeense en Hongaarse zigeunermuziek en muziek in Klezmer stijl.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Wat gaan we doen?

Je gaat melodieën uit het hoofd leren spelen. Ook leer je hoe je een melodie kunt begeleiden op je viool. Je leert over de opbouw van akkoorden op viool.

Voor wie?

Deze cursus is voor volwassen, gemiddeld gevorderde vioolspelers. Kan je alle verschillende hoge en lage vingers op de viool vinden? Misschien al een klein beetje in positie? Dan is deze cursus geschikt voor jou. Ook voor spelers die al verder gevorderd zijn op hun instrument maar nog geen kaas gegeten hebben van akkoordopbouw of begeleiden is dit een interessante cursus.

Doorstroommogelijkheden

Je wordt in verbinding gebracht met andere akoestische folkspelers. Je krijgt uitnodigingen voor spontane folksessies of pop-up concertjes. Er bestaat een mooie verbinding met de World fiddle band. De docent kan je hier meer over vertellen.

Wie geeft er les?

Tessa Zoutendijk

Tessa Zoutendijk is violist en improvisator. En moeder van twee kleine kinderen.

Ze studeerde 'Viool Jazz en Pop' aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem bij Michael Gustorff. Bij Tessa kan je terecht met vragen over viool in de geïmproviseerde muziek, wereldmuziek, jazz- en popmuziek. Hoe kan je de viool als instrument inzetten? Als melodie-instrument en ook als begeleidingsinstrument. Wat komt er allemaal kijken bij improviseren en soleren? Hoe bouw je een solo op? Hoe kan je in een band functioneren? Wat heb je nodig aan elementen of effecten? Je kunt je harmonisch denken verder ontwikkelen. Je leert in akkoorden denken. Je leert zelf stukken maken.

 

Voor meer informatie zie: www.tessazoutendijk.nl

Tessa Zoutendijk is violist en improvisator. En moeder van twee kleine kinderen.

Ze studeerde…

Lees meer

Locaties

Voorzieningenhart De Ster (Nijmegen Noord)

Queensstraat 37 B,
6663 HA Nijmegen, Google maps