Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Workshop: breien met technologie
€ 29,-
Bekijk opties

Workshop: breien met technologie

Icon/Docent Docent(en): Gastdocent: Sarina Wagener

Icon/Lessen Aantal: 1 les

Icon/Datum Startdatum: 15 dec

Icon/Datum Lesdag: donderdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 8 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Eenmalig

Wat kun je verwachten?

In deze workshop leer je breien met geleide resistief garen en geleide draad. Niet zo thuis in de technologie? Geen probleem. In deze workshop leer je de techniek van het breien te combineren met technologie. Onder begeleiding leer je stapsgewijs breien en maak je een lichtgevende armband met een eenvoudig model. Naast gewoon garen gebruik je ook geleide draad en resistief garen, waarmee uiteindelijk een circuit wordt gemaakt. Ook wanneer je al wel kunt breien ben je van harte welkom.  

Dat je een klein beetje kan breien is handig om zelfstandig aan de slag te kunnen, maar we hebben een uitgebreide handleiding en een bekwaam docent die je kan helpen met het opzetten.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Waarom een workshop over breien met technologie?
Naaien, breien en borduren worden van oudsher beschouwd als activiteiten die tot het domein van de vrouw behoren en te maken hebben met huiselijkheid en echtelijke plichten. Juist om deze reden is handwerk in de loop der tijd ook een symbool geworden van verzet, rebellie en activisme.  In het begin van de 20e eeuw gebruikte de beweging voor vrouwenkiesrecht het handwerk als een middel tot bevrijding. Activisten vervaardigden honderden geborduurde spandoeken om hun stemrecht tijdens demonstraties te verkondigen. Handwerk wordt gebruikt om stereotypen in twijfel te trekken. In Chili komt een groep mannen die bekend staan als de hombres tejedores ("mannen die breien") elke maand in het openbaar bijeen. Elke maand trekken ze hun pak en stropdas aan om te breien met fuchsia-gekleurd garen, als een manier om een samenleving uit te dagen die zij te patriarchaal vinden. Of denk aan de gemeenschapsonderneming The Yarn Mission in New York, opgericht na de dood van Mike Brown in Ferguson en in het kielzog van de Black Lives Matter-beweging. Yarn Mission creëert een ruimte om Afro-Amerikaanse gemeenschappen samen te brengen om te genezen door middel van ambacht, en te breien om racisme en onderdrukking uit te bannen. In Turkije gebruikten vrouwen technologie verweven in truien als middel om radio uit te zenden en met elkaar te kunnen communiceren toen dat door de regering onmogelijk werd gemaakt.  Met andere woorden: Breien is veel meer dan een stoffig handwerkje van je oma! Breien is activisme.

Wie geeft er les?

Gastdocent: Sarina Wagener

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps