Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Workshop handlettering: maak vintageletters, i.s.m. Bold Statements
€ 45,-
Bekijk opties

Workshop handlettering: maak vintageletters, i.s.m. Bold Statements

Icon/Docent Docent(en): Gastdocent Beeldend

Icon/Lessen Aantal: 1 les

Icon/Datum Startdatum: 28 mrt

Icon/Datum Lesdag: zondag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Eenmalig

Wat kun je verwachten?

Leer zelf met de hand vintageletters te maken

We kennen allemaal die mooie, oude reclame-uitingen uit de jaren ’50 en ’60. Los van het feit dat computers nog niet bestonden en alles met de hand gemaakt werd, hebben deze grafische uitingen een bepaald karakter dat je tegenwoordig nog maar weinig ziet. De combinatie van de juiste typografie en diepte en lichteffecten maakt dat je het meteen herkent als ‘vintage’. Tijdens deze workshop leer je hoe je zelf met de hand dit soort vintageletters kunt maken.

Lees meer

Leer alles over 3D-effecten, licht en schaduw

Tijdens deze workshop leer je de basis van letterconstructie, hoe je letters in 3D tekent en hoe licht en kleurgebruik typografie krachtiger kunnen maken. Vervolgens gaan we aan de slag met het ontwerp van een 3D-letter met prismatisch effect. Met behulp van een speciale techniek snij je de kleurvlakken uit papier tot een puzzel waarmee je meerdere varianten van jouw letter kan maken. Bij deze workshop krijg je de booklet Papercut 3D Letters en alle materialen die je nodig hebt voor je letter. 

Bold Statements / Pieter Snijders

Pieter Snijders is een gepassioneerd ontwerper, handletteraar en sign painter. Onder de naam Bold Statements maakt hij typografisch geïllustreerde ontwerpen met een handgemaakt, vaak ‘vintage’ karakter: ‘custom lettering’. 

In zijn vrije tijd maakt hij graag eigen werk, maar het liefst laat hij zich verrassen door bijzondere opdrachten voor bijzondere mensen. Zijn handlettering en signwriting vindt je terug op krijtborden, uithangborden, etalageruiten, muurschilderingen, t-shirts, leren jassen, emblemen en in art prints, logo’s en tattoeages. Er rijdt zelfs een food truck rond met zijn werk! 


Wie geeft er les?

Gastdocent Beeldend

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn de nieuwe startdata van de cursussen nog onzeker. Houd onze website in de gaten.