Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Workshop keramiek: maak een tulpenvaas in Delfts blauw
€ 59,-
Bekijk opties

Workshop keramiek: maak een tulpenvaas in Delfts blauw

Icon/Docent Docent(en): Joan Tesser

Icon/Lessen Aantal: 1 les

Icon/Datum Startdatum: 25 apr

Icon/Datum Lesdag: zondag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Eenmalig

Wat kun je verwachten?

Maak je eigen tulpenvaas in Delfts blauw

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met klei om je eigen unieke tulpenvaas in Delfts blauw te maken. Het fenomeen tulpenvaas komt uit de zeventiende eeuw. De tulp was destijds een dure, exclusieve bloem, heel beperkt verkrijgbaar. De tulpenvaas moest daarom een pronkstuk zijn, dat ook zonder bloemen een echt statussymbool was. Aan de zijkant zaten gaatjes, in elk gaatje kon één tulp. De vaas was met de hand beschilderd in het beroemde Delfts Blauw.

Lees meer

Geïnspireerd door de lente en de tulpenvazen uit de 17e eeuw, bouwen we in deze workshop een eigentijdse tulpenvaas van klei. Een tulpenvaas is als een piramide opgebouwd uit allemaal lagen. Je leert hoe je met deze techniek tot je eigen ontwerp kan komen. Verder maken we in de workshop een eenvoudig decoratieontwerp waarmee we de vaas als Delfts blauw beschilderen. De vaas wordt later van een laagje glazuur voorzien.

Voor wie is deze workshop?

De workshop is zowel geschikt voor beginners als voor cursisten met enige ervaring. De begeleiding is afgestemd op ieders niveau.


Wie geeft er les?

Joan Tesser

Joan Tesser geeft sinds 1993 lessen en workshops in beeldende vorming en keramiek op scholen, culturele centra en in haar atelier. Ze geeft zowel les in 2D als in 3D. Ze heeft ervaring met het werken met deelnemers van uiteenlopende leeftijden, van 6 tot 90 jaar oud.

In Den Bosch heeft ze de Kunstacademie richting Grafiek gedaan, en daarna in Tilburg de lerarenopleiding Handvaardigheid (plastisch en keramiek). Verder heeft ze de opleiding Keramiek gedaan in Gouda, en ook nog diverse cursussen en workshops gevolgd, waaronder brons gieten.

Met haar ervaring en kundigheid gaat ze samen met de cursisten en hun ideeën, fantasie en creativiteit op avontuur om al lerend te komen tot een mooi resultaat. Ze is niet bang om iets nieuws te proberen en te leren, en kan zich nog steeds verwonderen over wat er dan ontstaat. Mislukken bestaat niet, het is altijd een inspirerende verrassing!

Naast het lesgeven maakt ze eigen werk.

www.joantesser.nl

https://www.kvwerkplek.nl/kunstenaars/jtesser/

Joan Tesser geeft sinds 1993 lessen en workshops in beeldende vorming en keramiek op scholen,...

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn de nieuwe startdata van de cursussen nog onzeker. Houd onze website in de gaten.