Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Workshop pottenbakken: maak een kop en schotel op de draaischijf
€ 59,-
Bekijk opties

Workshop pottenbakken: maak een kop en schotel op de draaischijf

Icon/Docent Docent(en): Joan Tesser

Icon/Lessen Aantal: 1 les

Icon/Datum Startdatum: 06 jun

Icon/Datum Lesdag: zondag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Eenmalig

Wat kun je verwachten?

Leer pottenbakken en maak je eigen kop en schotel

Tijdens deze workshop leer je pottenbakken door je eigen kop en schotel te maken op de draaischijf. Ga aan de slag met klei en leer onder begeleiding van onze ervaren docent de technieken om je eigen ontwerp vorm te geven. 

Lees meer

De workshop

Tijdens deze workshop leer je in korte tijd de basistechnieken van het werken met klei op de draaischijf. Deze workshop is ideaal voor iedereen die het pottenbakken eens uit wil proberen, maar ook als je al eerder kennis hebt gemaakt met pottenbakken. Leer welke stappen er nodig zijn om tot een mooi eindproduct te komen en neem je zelfgemaakte kop en schotel mee naar huis.

Kop en schotel

Het eindproduct is een zelf gedraaide en gedecoreerde kop en schotel. Tijdens de workshop is er ruimte om te experimenteren en het draaien in de vingers te krijgen. Samen met de docent kijk je wat er ontstaat en maak je keuzes over vorm en kleur. De kop en schotel waar je het meest tevreden over bent wordt geglazuurd.

Voor wie?

De workshop is zowel geschikt voor beginners als voor mensen die ooit al eens eerder wat ervaring hebben opgebouwd met pottenbakken. De begeleiding is afgestemd op ieders niveau.


Wie geeft er les?

Joan Tesser

Joan Tesser geeft sinds 1993 lessen en workshops in beeldende vorming en keramiek op scholen, culturele centra en in haar atelier. Ze geeft zowel les in 2D als in 3D. Ze heeft ervaring met het werken met deelnemers van uiteenlopende leeftijden, van 6 tot 90 jaar oud.

In Den Bosch heeft ze de Kunstacademie richting Grafiek gedaan, en daarna in Tilburg de lerarenopleiding Handvaardigheid (plastisch en keramiek). Verder heeft ze de opleiding Keramiek gedaan in Gouda, en ook nog diverse cursussen en workshops gevolgd, waaronder brons gieten.

Met haar ervaring en kundigheid gaat ze samen met de cursisten en hun ideeën, fantasie en creativiteit op avontuur om al lerend te komen tot een mooi resultaat. Ze is niet bang om iets nieuws te proberen en te leren, en kan zich nog steeds verwonderen over wat er dan ontstaat. Mislukken bestaat niet, het is altijd een inspirerende verrassing!

Naast het lesgeven maakt ze eigen werk.

www.joantesser.nl

https://www.kvwerkplek.nl/kunstenaars/jtesser/

Joan Tesser geeft sinds 1993 lessen en workshops in beeldende vorming en keramiek op scholen,...

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn de nieuwe startdata van de cursussen nog onzeker. Houd onze website in de gaten.