Edelsmeden

Edelsmeden

Wilma Coehoorn

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 14 sep. do 19:45 - 22:15 16€ 340,00 Huidige pagina

Leren edelsmeden

Zelf je sieraden maken, je eigen stijl creëren, is een droom die werkelijkheid kan worden als je gaat edelsmeden bij de Vrije Academie Nijmegen. De Vrije Academie Nijmegen biedt verschillende cursussen edelsmeden op diverse tijden. Deze worden gegeven door Ronald Reijnen, Ulrike Rood en Wilma Coehoorn. Je leert de kneepjes van het vak onder leiding van professionele edelsmeden, die behalve een gedegen opleiding en vakkennis ook jarenlange ervaring hebben in het lesgeven.

de werkruimte

Alle cursussen edelsmeden worden gegeven in het edelsmeedlokaal van de Lindenberg. We beschikken over een ruim en licht lokaal met veertien werkbanken met soldeerbranders. Er staat een uitgebreid assortiment aan gereedschap tot onze beschikking. Onze smederij, gieterij en edelsteenslijperij zijn aparte ruimtes, dat geldt ook voor de plek waar de zuurkast staat en de polijstinstallatie. Een goede afzuiging zorgt ervoor dat het aangenaam werken is. En wat de sfeer betreft: bedrijvigheid op alle fronten - niets inspireert meer dan het geluid van hamers en zagen - en bovenal de gezelligheid binnen een groep gelijkgestemden.

Edelsmeden voor beginners en gevorderden

De Vrije Academie Nijmegen biedt cursussen edelsmeden aan beginners en gevorderden. Beginners kunnen zelf kiezen of ze in een beginnersgroep willen starten of dat ze liever geplaatst worden in een bestaande groep, uiteraard als daar nog plaats is.

Inschrijven en prijzen

Inschrijven en meer informatie via www.vrijeacademienijmegen.nl
De kosten voor de cursussen Edelsmeden van de Vrije Academie Nijmegen bedragen 8,50 euro per uur.

Te gast

Deze cursus wordt gegeven door een gastdocent die ruimte huurt bij de Lindenberg. De Algemene Voorwaarden en kortingsregelingen van de Lindenberg zijn hier niet van toepassing.

Wilma Coehoorn

Ik ben geboren en getogen in Bergen NH en woon sinds 1986 in Nijmegen.

Studeren is van huis uit altijd gestimuleerd. Na het Atheneum heb ik de opleidingen voor Goud- en Zilversmid in Schoonhoven gevolgd om vervolgens in Arnhem naar de Hogeschool voor de Kunsten te gaan. Daar studeerde ik af in Grafische Vormgeving en later ook als docent ‘Beeldende kunst en Vormgeving’.

Mijn stage voor edelsmid heb ik gevolgd bij Rudie Arens, edelsmid in Nijmegen. Hij gaf mij, naast alle technische en creatieve kennis, veel liefde voor het vak door. ‘Gewoon durven en ontdekken’ was zijn credo.

Begin jaren ’90 heb ik twee jaar bij de afdeling Stedenbouw van de Gemeente Nijmegen gewerkt. Ik hield mij bezig met het ontwerpen van bewegwijzering en ontwerpen voor de openbare ruimte. Vanuit die basis ben ik als zelfstandig grafisch- en ruimtelijk ontwerper verder gegaan. Ik heb veel projecten voor diverse Gemeentes en bedrijven uitgevoerd. Eén van die projecten was het ontwerp van het Vierdaagsespeldje van 2006, dat naar 45.000 mensen verzonden is. Een ander project is ‘Kunstveld Lent’ waarvoor ik 7 gevels voor huizen ontwierp. Verder heb ik tien jaar als edelsmid/ontwerper voor ‘Delta Art Gallery’ in Nijmegen gewerkt, waarna nog een aantal jaren bij ‘Gem Art Gallery’ in Malden en bij galeries door het land.

Sinds 1996 ben ik docent aan de Lindenberg in diverse vakken. Met veel enthousiasme geef ik al mijn kennis aan mijn cursisten door, zowel in techniek en materiaalkennis als in het ontwerpen en het werkproces. Omdat elke persoon anders is probeer ik bij iedere cursist het ‘eigene’ eruit te halen, zodat het (jouw!) werk uniek wordt!

  1. - willem renier

    voor gezelligheid prima, om iets te leren, ga maar ergens anders heen....

  1. - De Lindenberg, afdeling Cursussen

    Dear Rita, we cannot give you the answer to your questions, because the course "Edelsmeden"is not a course of the Lindenberg. There is a host-teacher who hires the studio. Those teachers are working for Vrije Akademie Nijmegen. You can send them an email: cursusedelsmedennijmegen@gmail.com. When you have any more questions, we will answer them, when you send us a reply mail. With kindly regards,

  1. - Rita Orozco

    I will join the course, however, I would like to know if also the course can be teach (a little bit in english), I do understand Dutch but the language is still in its basic level. I hope you can answer me as soon as possible, so I can make the payment! Thank you and hope to join you soon! Rita

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start14-09-2017
Dag donderdag
Tijd 19:45 - 22:15
Docent(en) Wilma Coehoorn
Aantal lessen16
Frequentie
Locatie Centrum
Smederij
CursuscodeX0001 170023
Prijs *€ 340,00
Termijnen *N.v.t.

* Kortingen worden later verrekend

Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden