Edelsmeden

Start 13 sep, 16 lessen

Wilma Coehoorn

Op donderdagen van 19:45 tot 22:15

Centrum

« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Leren edelsmeden

Zelf je sieraden maken, je eigen stijl creëren, is een droom die werkelijkheid kan worden als je gaat edelsmeden bij de Vrije Academie Nijmegen. De Vrije Academie Nijmegen biedt verschillende cursussen edelsmeden op diverse tijden. Deze worden gegeven door Ronald Reijnen, Ulrike Rood en Wilma Coehoorn. Je leert de kneepjes van het vak onder leiding van professionele edelsmeden, die behalve een gedegen opleiding en vakkennis ook jarenlange ervaring hebben in het lesgeven.

de werkruimte

Alle cursussen edelsmeden worden gegeven in het edelsmeedlokaal van de Lindenberg. We beschikken over een ruim en licht lokaal met veertien werkbanken met soldeerbranders. Er staat een uitgebreid assortiment aan gereedschap tot onze beschikking. Onze smederij, gieterij en edelsteenslijperij zijn aparte ruimtes, dat geldt ook voor de plek waar de zuurkast staat en de polijstinstallatie. Een goede afzuiging zorgt ervoor dat het aangenaam werken is. En wat de sfeer betreft: bedrijvigheid op alle fronten - niets inspireert meer dan het geluid van hamers en zagen - en bovenal de gezelligheid binnen een groep gelijkgestemden.

Edelsmeden voor beginners en gevorderden

De Vrije Academie Nijmegen biedt cursussen edelsmeden aan beginners en gevorderden. Beginners kunnen zelf kiezen of ze in een beginnersgroep willen starten of dat ze liever geplaatst worden in een bestaande groep, uiteraard als daar nog plaats is.

Inschrijven en prijzen

Inschrijven en meer informatie via www.vrijeacademienijmegen.nl
De kosten voor de cursussen Edelsmeden van de Vrije Academie Nijmegen bedragen 8,50 euro per uur.

Te gast

Deze cursus wordt gegeven door een gastdocent die ruimte huurt bij de Lindenberg. De Algemene Voorwaarden en kortingsregelingen van de Lindenberg zijn hier niet van toepassing.

Cursus details

Startdatum donderdag 13 september 2018
Dag van 19:45 tot 22:15
Frequentie
Docent Wilma Coehoorn
Aantal lessen 16
Locatie en ruimte Centrum; Smederij
Cursuscode X0001 180023
Prijs * € 340,00
Termijnen * N.v.t.

* Kortingen worden later verrekend

€ 340,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Wilma Coehoorn

Wilma heeft de opleidingen voor Goud- en Zilversmid in Schoonhoven gevolgd om vervolgens in Arnhem naar de Hogeschool voor de Kunsten te gaan. Daar studeerde ze af in Grafische Vormgeving en later ook als docent ‘Beeldende kunst en Vormgeving’. Sinds 1996 ben ik docent aan de Lindenberg in diverse vakken. Omdat elke persoon anders is probeer ik bij iedere cursist het ‘eigene’ eruit te halen, zodat het (jouw!) werk uniek wordt!