Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Young arts: beeldende technieken 10-14 jaar (A,B,C)
€ 219,-
Bekijk opties

Young arts: beeldende technieken 10-14 jaar (A,B,C)

Icon/Docent Docent(en): Karin Buchholtz , Marjan van Linge , Petra Costerman , Jasmijn Duterloo , Jordan van der Ven , Daniela Petrovic

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 14 sep 2024 of 25 jan 2025

Icon/Datum Lesdag: zaterdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 10 - 14 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Verschillende technieken

Net als bij Art Kids gaan we bij Young Arts aan de slag met verschillende technieken: tekenen, schilderen, houtbewerken, keramiek. Je gaat je verdiepen en maakt kennis met textiel en de naaimachine en met creatieve mogelijkheden van technologie zoals elektronica en 3D-printen.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Aandacht voor het proces

Je wordt begeleid door één hoofddocent, maar krijgt gedurende de cursus ook les van andere gespecialiseerde vakdocenten. Er is veel aandacht voor het beeldende proces. Wat is je idee, hoe vorm je dat tot een beeld? Hoe hebben kunstenaars zoiets aangepakt? Maar natuurlijk mag je ook lekker je fantasie de vrije loop laten.

Voor wie is de cursus Young Arts

De cursus Young Arts is voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar die breed aan de slag willen met beeldende kunst. Ervaring is niet vereist. Aan het einde van het jaar bewonderen we elkaars kunstwerken in een expositie. In de les draag je kleren die vies mogen worden.

Vervolgmogelijkheden

Wil je na deze cursus nog intensiever aan de slag met beeldende kunst, en misschien wel het kunstvakonderwijs in? Dan kan je je aanmelden voor de Jongeren Academie Beeldend 15+.

Wie geeft er les?

Karin Buchholtz

Karin Buchholtz is in 2003 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem (ArtEZ) en sindsdien werkzaam bij de Lindenberg.

Karin is breed onderlegd in de beeldende kunsten, van schilderen tot het maken van foto's als autonoom beeld. Door haar kunstenaarschap te combineren met het docentschap, biedt zij ruime kennis en ervaring in het beeldende vak. Sinds 2010 is zij als beeldend kunstenaar geballoteerd en aangesloten bij kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiea in Amsterdam. Meer informatie op www.karinbuchholtz.nl

Karin Buchholtz is in 2003 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem (ArtEZ) en…

Lees meer

Marjan van Linge

Marjan is afgestudeerd aan Artez en modevormgeving en -illustratie. Later volgde zij de opleiding voor beeldend docent. Na 35 jaar werkzaam te zijn geweest in de kunsten heeft zij haar atelier gesloten en is een camping gaan runnen maar het ze kan het lesgeven niet missen. Ze begeleid je in jouw proces en haalt het beste uit je naar boven. ‘Iedereen kan iets moois maken’ is haar motto.

Marjan is afgestudeerd aan Artez en modevormgeving en -illustratie. Later volgde zij de opleiding…

Lees meer

Petra Costerman

Lees meer

Jasmijn Duterloo

Lees meer

Jordan van der Ven

Jordan van der Ven is ontwerper, kunstenaar en docent. Hij werd opgeleid als meubelmaker en voltooide daarna de kunstacademie St. Joost in Breda. Jordan maakt en ontwerpt kunstinstallaties, ruimtelijke objecten en meubels.

Meer informatie op www.jordanartisan.com.

Jordan van der Ven is ontwerper, kunstenaar en docent. Hij werd opgeleid als meubelmaker en…

Lees meer

Daniela Petrovic

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps