Danscentrum

Danscursussen voor jong en oud!

Dans bij de Lindenberg

Dans voor de kleintjes
Voor de allerkleinsten bieden we Peuterdans (2-3 jr) en Kinderdans (4-5 jr). Aan de hand van verschillende thema’s, zoals sprookjes of dieren, bewegen de peuters en kleuters op muziek. Een leuke eerste kennismaking met dans!

Dans voor kinderen vanaf 6 jaar
Bij Basic Moves leren kinderen de eerste basistechnieken van klassiek ballet, moderne dans en streetdance. Basic Moves kun je meerdere jaren volgen, om je daarna te specialiseren in een dansstijl. Specialiseren kan ook al eerder: vanaf 6 jaar voor klassiek ballet, vanaf 7 jaar voor streetdance  en vanaf 11 jaar voor moderne dans. Speciaal voor jongens bieden wij Boys time, een combinatie van technieken uit de klassieke en moderne dans, met elementen uit acrobatiek, turnen en breakdance.  

Dans voor jongeren en volwassenen
Tot je 18e zijn er verschillende mogelijkheden om met leeftijdsgenoten te dansen, bijvoorbeeld bij Moderne dans 11-15 jaar of Streetdance/urban 11-17 jaar.
Ben je 15 jaar of ouder, dan dansen bij de Lindenberg jongeren en volwassenen samen. Kies voor klassiek ballet of moderne dans, of sluit je aan bij één van onze dansexpressie, show/jazz, flamenco of tapdance cursussen.

Dansen op niveau
Onze cursussen zijn ingedeeld in verschillende niveaus, oplopend van A (beginners) t/m D (vergevorderden). Op het hoogste niveau (D) bieden wij de Lindenberg Dance Company waarin vergevorderde dansers werken met bekende hedendaagse choreografen. Speciaal voor 35+ en 55+ bieden wij cursussen die zijn afgestemd op het wat ouder wordende lijf.

Optreden
Waar vind je dat nou nog meer: dansstudio's én professionele podia in één huis! Voorstellingen en danspresentaties vormen dan ook een vast onderdeel van de meeste cursussen. Zelfs de jongste cursisten (vanaf 4 jaar) doen hier aan mee.

Meerdere danscursussen = kortingspakket!
Wil je meerdere cursussen volgen, dan kun je een flinke korting krijgen door gebruik te maken van onze Kortingspakketten, waarbij je een vaste prijs betaalt voor het volgen van 2, 3 of 4 danscursussen. Schrijf je in voor het kortingspakket en vermeld onder opmerkingen welke cursussen je wilt volgen. Wij regelen de rest!

Intrainen en doortrainen
In de zomer hebben we een lange zomerstop. Maar veel van onze dansers trainen graag wat langer door of beginnen graag wat eerder. Voor hen bieden wij de intrain- en doortrainmogelijkheden.

Talententraject Dans
Gemotiveerde, ambitieuze dansers die erover denken om van dans hun beroep te maken, kunnen terecht bij de Voorbereiding Kunstvakonderwijs Dans (vanaf 15 jaar). Daarbij volg je meerdere cursussen per week en krijg je coaching. Dit talententraject maakt deel uit van onze talentschool.

Alles handig in één overzicht?

Doorzoek voor alle danscursussen het online cursusoverzicht

Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden