Dansles voor kinderen, jongeren en volwassenen in Nijmegen

Welkom bij de danslessen van de Lindenberg!

Klassiek, modern, streetdance, flamenco, tapdance, jazz/show, dansexpressie...: het Danscentrum van de Lindenberg biedt tal van danscursussen voor jong en oud.

Dans voor elke leeftijd

Jong geleerd is oud gedaan

Al vanaf 2 jaar kan je bij de Lindenberg dansen, bij de cursus Peuterdans 2-3 jaar (en dan Kinderdans 4-6 jaar). Vanaf 6 jaar kan je oriënteren bij Basic Moves: streetdance en musical of Basic Moves: klassiek en modern. Daarna ga je je specialiseren: je kiest voor klassiek ballet, moderne dans or urban. Jongens kunnen dansen bij het stoere, acrobatische Boys Time. Volg je meerdere danscursussen tegelijk dan krijg je korting. Jongeren tussen 13 en 18 jaar kunnen zichzelf uitdagen met verschillende choreografieën in de cursussen Choreografie met...

Meer voor volwassenen

De danscursussen voor volwassenen zijn vanaf 15 of 16 jaar. Er zijn cursussen in Klassiek ballet, Moderne dans, Show/jazzdance, Flamenco, Tapdance en Dansexpressie/improvisatie. Daarnaast zijn er speciale danscursussen voor 35+, 55+ en 65-plussers.

Voorbereiding Kunstvakonderwijs Dans 

Heb je ambitie om naar de Dansacademie te willen, als dansdocent, uitovoerend danser, dansmaker of in een kunstvak waarin dans een belangrijke rol speelt? Vanaf je 15e kun je intensiever begeleid worden bij de Voorbereiding Kunstvakonderwijs Dans: vier lessen per week op jouw niveau en persoonlijke begeleiding van een mentor.

Intrainen en doortrainen

Onze cursussen starten weer vanaf september, maar kun je niet wachten, maak dan van de mogelijkheid gebruik om een paar lessen intrainen te volgen. In twee lessen krijg je een opwarming voor het nieuwe seizoen in klassiek, moderne dans of een combinatie van beide. En wil je aan het eind van het seizoen nog wat langer door? Dan kun je gebruik maken van onze doortrainmogelijkheden. Voor iedereen vanaf 15 jaar.

Bekijk ons volledige aanbod

Het cursusaanbod puilt uit van de inspirerende, leuke, creatieve cursussen. Bekijk ze in het online cursusoverzicht en gebruik het filter om gemakkelijk je weg te vinden in het uitgebreide aanbod. Selecteer bijvoorbeeld je leeftijdsgroep, de gewenste dag of locatie: dat maakt het een stuk overzichtelijker!

Het nieuwe najaarsprogramma voor seizoen 2020/2021 (t/m december) staat online onder de knop 'Voorstellingen'! Maak je keuze uit de mooiste cabaret-, toneel-, stand-up- en kindervoorstellingen.