Afstudeervoorstelling over de dood, afscheid nemen en het leven vieren

Begin 2022 klopte Babette de Beer aan bij Doe-het-zelf. Ze wilde graag ondersteuning bij het maken van haar afstudeervoorstelling voor Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Vanaf eind januari heeft ze met drie acteurs wekelijks gerepeteerd in de Lindenberg, is ze gecoacht door een mimedocent van de Lindenberg en kreeg ze ondersteuning van de afdeling techniek. Op 29 mei 2022 is de voorstelling Doe de groeten aan de ganzen twee keer gespeeld voor een uitverkochte Karolingenzaal. 

‘Als je dood gaat ga je naar het land van gisteren...’ 

Een voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar over de dood, afscheid nemen en het leven vieren! 

Twee zussen maken zich klaar voor een feestje. Ze vieren een feestje voor Bobby, hun hond die vandaag precies één jaar geleden dood ging. Dat moet gevierd worden! Maar dan gaat de bel en staat er een ongenodigde gast voor de deur…  Hoe gaan we om met de dood die bij het leven hoort? Eigenlijk willen we er niks van weten, vinden het eng en denken er liever niet over na. Totdat we er niet meer omheen kunnen en de dood letterlijk voor onze deur staat. Wat dan? 

Een afstudeervoorstelling van Babette de Beer gespeeld door Jeroen Huskens, Emma van de Laar en Eva van Drimmelen. Naar de tekst van Freek Vielen.