Dansen in De Ster

een dansavond voor en door wijkbewoners

--

Wat Vrij dansen op muziek vanaf de jaren '60 tot nu!
Voor wie Voor alle wijkbewoners in Lent vanaf 25 jaar die zin hebben om te dansen
Datum Vrijdag 19 april 2024
Tijdstip 20.00 uur tot 22.00 uur 
Locatie In de aula van Voorzieningenhart De Ster (Queenstraat 37b1, 6663 HA Lent)
Entree Gratis (vrijwillige bijdrage in de donatiebox is welkom)

--

Lekker vrij dansen in de huiskamer van de wijk. Dat is wat Dansen in De Ster gaat zijn! Het initiatief voor deze dansavond komt van Nilda en Stanley Celestijn, beiden in de 70 en nog volop actief op menig dansvloer. Al bijna 20 jaar woont het echtpaar in Lent en zij hebben de wijk zien groeien en ontwikkelen. Maar wat dansen betreft, gebeurt er volgens hen te weinig. “Dansen is gezond en het is, zeker als je ouder wordt, hartstikke belangrijk om te blijven bewegen. Bovendien word je er blij van, ik kan niet zonder!”, aldus Nilda.    

Via Club Goud kwam het echtpaar bij Doe-het-zelf terecht. Samen is vervolgens deze maandelijkse dansavond voor en door de wijk ontwikkeld, met de fijne medewerking van het team van Voorzieningenhart De Ster. De avond is een gezellig samenzijn met een mix van generaties voor iedereen vanaf 25 jaar. Neem dus vooral je buurman/-vrouw, broer/zus, tante/oom, vader/moeder, oma/opa en vrienden en collega’s mee!   

DJ Rivka, die deze avond de plaatjes zal draaien, woont ook in de buurt. “Ik ben een beginnend DJ en vind het een ontzettend leuk initiatief! Ook om op deze manier m’n eigen buurtbewoners op een andere manier te leren kennen”. De muziek die ze draait is divers: van de jaren ’60 tot nu, met hier en daar een tropisch tintje.   

De foyer van De Ster is op vrijdag 19 april al eerder geopend. De aula, waar de dansavond plaatsvindt, opent om 20.00 uur haar deuren. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom om de gemaakte kosten te dekken.