Interculturele talkshow

Op 3 april 2022 organiseerden een aantal enthousiaste Doe-het-zelf-deelnemers de interculturele talkshow Mashed Culture in de Lindenberg. Het werd een professionele show op het podium, die een stem gaf aan verschillende internationale amateurs en (semi-)professionals die vanuit hun eigen achtergrond kunst en cultuur beoefenen. In de talkshow met muziek kwamen artiesten met verschillende culturele achtergronden aan het woord. Het werd een inspirerende middag vol muzikale optredens en ontmoetingen! 

Onder meer Javid Ardani trad op, een conservatoriumstudent uit Iran die de Iraanse fluit bespeelt. Fotograaf en muzikant Mohanad Ataya en spreker Ron Vervuurt brachten Syrisch verteltheater, begeleid op het bijzondere instrument de ud. Sara Hamo en Shaleh Bakri traden op met zang en muziekinstrumenten. Ook werd er gesproken met Stichting Mawteni die mensen uit diverse culturen met elkaar verbindt.  

Mashed Culture begon in januari met een idee over een soort culturele bijeenkomst, met het gevoel van een ouderwetse dia-avond. Elkaar vertellen over verre reizen, ervaringen en het delen van cultuur. De programmamakers van Doe-het-zelf gaven inhoudelijke tips voor het programma, waren soms match-maker tussen de meemakers en artiesten en zorgden voor veel randvoorwaarden zoals zaal, techniek, materiaal, marketing en werkbudget.   

De organisatoren hebben de ambitie om in het voorjaar van 2023 een volgende versie van Mashed Culture te organiseren. Tips voor het programma zijn welkom via  doe_het_zelf@delindenberg.com