Natasja van Geel is manager Programma bij de Lindenberg, maar heeft zich in coronatijd ook toegelegd op het maken van bijzondere collages. Een selectie van haar werk kun je t/m 19 juni bewonderen in ons Expo Podium.  

Creativiteit is in mijn ogen onmisbaar. Niet alleen voor persoonlijk welzijn, maar ook om in moeilijke omstandigheden met nieuwe oplossingen te komen.

Beeldend werk

Sinds mijn studie aan de kunstacademie volgt mijn beeldende werk een trage maar zekere stroom in mijn leven. Ik legde me jarenlang toe op het maken van geënsceneerde fotografie.

Mijn werk is een zoektocht. Ik combineer wat plaatsvindt in cultuur en media, dat kunnen filmbeelden, foto’s, boekfragmenten of nieuwsitems zijn. Krantenfoto’s zijn, als afbeelding van de werkelijkheid, een belangrijke inspiratiebron, tegelijkertijd zijn ze een reductie en een culturele bepaling van die werkelijkheid. Ik wil ingaan op de vraag waar werkelijkheid ophoudt en fictie begint in onze hedendaagse beeldcultuur, die zo sterk bepaald wordt door de massamedia.

Mijn werk is mijn manier om de concreet waarneembare wereld persoonlijk en intiem te maken. Het gaat over identiteit, subjectiviteit, heden en verleden. Ik maak onpersoonlijk materiaal (onpersoonlijk in die zin dat mijn uitgangspunt foto’s of fragmenten zijn die door anderen gemaakt zijn) persoonlijk door op zoek te gaan naar mijn visie.

Coronatijd

Vanwege de pandemie ben ik, zoals velen, teruggeworpen op een leven waarin veel is weggevallen. Geen theaterbezoek, festivals, exposities, films, al die dingen waar ik heel graag tijd aan besteed. Dat voelt als een verschraling, maar daardoor ben ik wél weer uitgekomen bij mijn eigen creatieve werk. Concentreerde ik me hiervoor op de geënsceneerde fotografie, een proces dat heel analytisch en georganiseerd plaatsvindt, nu maak ik collages, in een zeer kort tijdsbestek en zonder daar veel over na te denken. Dat geeft een hele andere dynamiek. Ik experimenteer daarnaast ook met het maken van stop-motionfilmpjes.

In 1999 is Natasja afgestudeerd aan ArtEZ, aan de opleiding Vrije Kunst. Naast beeldende kunst maakte zij ook 10 jaar locatietheater met de Nijmeegse groep DIS. Natasja werkt als manager van de afdeling Programma bij de Lindenberg. Wil je iets aan haar vragen? Mail naar natasjavangeel@hotmail.com

Het actuele cursus- en theateraanbod loopt tot de zomer.
Op 1 juni komen de voorstellingen en cursussen die vanaf september starten online.
Houd de website in de gaten.