Expositie Nora Welgraven en Derk Müller

Nora Welgraven en Derk Müller: Working Title

Het dagelijks leven is een inspiratiebron voor vele kunstenaars, zo ook voor Nora Welgraven en Derk Müller. Zij studeerden beiden in 2019 af aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem.

Nora Welgraven creëert in haar werk een alter ego; Yung Nora. Vanuit dit alter ego maakt zij rapmuziek, videoclips, vlogs en performances. Yung Nora is ontstaan vanuit de wil om een leven te leiden als de Marokkaans-Nederlandse versie van zichzelf. Haar gedragingen zijn absurd en humoristisch en met haar teksten zet zij zich af tegen de verwachtingen en clichés binnen onze maatschappij. In haar werk word je meegenomen in het leven van Yung Nora en verdwaal je in realiteit en fictie. Het werk van Derk Müller is voornamelijk sculpturaal. In beelden die zijn opgebouwd uit elementen uit het dagelijks leven lijk je veel te herkennen. Echter zijn deze elementen vervormd en ontdaan van hun oorsprong. Ze worden dragers voor kritieken, observaties en knipogen naar de maatschappij.

Hoe kijken wij naar onze omgeving en hoe kijkt onze omgeving naar ons? Waarom leven wij met verwachtingen en hoe kunnen wij hieruit losbreken? De expositie working title brengt het werk van Nora Welgraven en Derk Müller samen…

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.