Sociale, duurzame fashion

SOCIALE, DUURZAME FASHION

ZONDAG 30 NOVEMBER T/M VRIJDAG 19 DECEMBER

HET VERHAAL ACHTER EEN PRODUCT

In de huidige expositie staat het verhaal achter een product centraal. Wie maakte dat duurzame tasje? Welke granny zit er achter die muts? En doet dat er toe wanneer je het tasje of de muts draagt? Die tentoonstelling is vanaf zo 30 november t/m vr 19 december te zien.

Granny's Finest

 

Bevordering welzijn ouderen
Van de 2,6 miljoen 65+'ers in Nederland is meer dan een miljoen eenzaam tot zeer eenzaam. Granny's Finest voorkomt eenzaamheid door senioren hun hobby handwerk uit te laten oefenen in groepsverband begeleid door jonge ontwerpers. Jong leert van oud en omgedraaid.

Kickstart voor jong creatief talent
Jong creatief talent verkrijgt naamsbekendheid, portfolio opbouw en een 'goed gevoel' door iets terug te doen voor de maatschappij. Naast designers geldt dit ook voor modellen, fotografen, visagisten en stylisten. Door ervaring op te doen wordt het makkelijker om in de toekomst aan werk te komen.

Sociaal duurzame fashion
Met de juiste natuurlijke garens, de juiste uitleg en de juiste inspanningen worden kwalitatief hoogwaardige handgemaakte producten gemaakt. Deze worden verkocht en met de opbrengst worden de sociale doelen van de stichting gerealiseerd.

"Designed by the new, produced by the best, worn by the greatest"
www.grannysfinest.com

Atelier Meer²

In Atelier Meer² worden kunstzinnige producten gemaakt voor de commerciële markt. Bij Atelier Meer² werken mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zij leren met professionele ondersteuning wat het betekent om te werken. Hierbij staat de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers centraal.

Atelier Meer² is gestart in september 2014 en werkt (voorlopig) met textiel. De producten van Atelier Meer² worden zoveel mogelijk gemaakt van gerecycled materiaal.
Atelier Meer² brengt duurzame, mooie, goed verkoopbare kwaliteitsproducten op de markt waar de makers trots op zijn. Iedere medewerker kan bij Atelier Meer² zijn of haar eigen stijl ontwikkelen. Het zijn allemaal unieke producten met een eigen verhaal.

In deze verkoop expositie vindt u de eerste producten van Atelier Meer². Tafellopers, tasjes van oude spijkerbroeken en een theedoek. De tekening op ieder product is uniek en ontworpen door de medewerkers van Atelier Meer².

Aan de website wordt gewerkt.

Joep Cool Wool Designs

Joep van Damme is dertien jaar, zit in het tweede jaar van de havo en haakt en breit in zijn vrije tijd. Hij heeft er zelfs een eigen bedrijf voor opgericht: JOEP - Cool Wool Designs. De sjaals en mutsen verkoopt hij, onder andere op internet.
Inmiddels zijn de eerste zeventig mutsen en sjaals in omloop en werkt de jonge ondernemer aan nieuwe ontwerpen om ook in de zomer zijn producten te kunnen verkopen.

Familie
Joep kwam in aanraking met haken en breien door zijn oma en tante. Die kunnen bij een eventuele wintertopdrukte ook bijspringen. Via een Facebookpagina brengt hij de spullen aan de man en dat loopt vanaf het begin in november goed. Hij verkoopt met name mutsen via bedrijven in Vlissingen, Dishoek, Goes en Antwerpen.

Facebook: Joep Cool Wool Designs

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.