#WIJZIJNOOKNIJMEGEN

12 NOVEMBER T/M 4 DECEMBER

SANNE WILLEMSEN IN SAMENWERKING MET HET BESIENDERSHUIS.

Opening: donderdag 17 november, 17.15 uur.


Nijmegen 2016 is een kroonjaar voor de stad. De Gemeente Nijmegen viert met het project #wijzijnnijmegen, samen met zijn inwoners zo'n 100 hoogtepunten van de stad. Met deze ultieme feeststemming in het achterhoofd is Besiendershuis met Sanne Willemsen op zoek gegaan naar mensen in deze stad die kwetsbaar zijn en daardoor wellicht niet mee kunnen jubelen. Aan de voorkant viert de stad feest, aan de 'achterkant' is er een onzichtbare groep mensen die niet deelnemen aan de festiviteiten of deze anders beleven.

Om in de doelstelling van het jubeljaar te blijven, namelijk de stad inclusiever maken en elkaar beter te leren kennen, ontwikkelt Besiendershuis met Willemsen het project #wijzijnookijmegen. Het doel van dit project is niet zozeer het in beeld brengen van onzichtbare en kwetsbare groepen, maar juist samen met deze mensen een vorm vinden waarin zij zichzelf presenteren aan de stad en daarmee de stigma's rondom de psychiatrie bespreekbaar te maken.

In deze gezamenlijke tentoonstelling, dankzij de Gemeente Nijmegen, zijn de rauwe, emotionele fotoportretten van de kunstenaar gecombineerd met persoonlijk werk en levensverhalen van de deelnemers aan dit project. Dit geeft je een bijzondere en intieme kijk in het leven van de Nijmegenaar.

www.sannewillemsen.nl
www.besiendershuis.com
www.wijzijnnijmegen.nl