Festival op 't Eiland 2017

Het meest tropische festival van de Vierdaagsefeesten komt er weer aan!

Van 15 t/m 21 juli keert het meest tropische festival van Nijmegen terug naar haar natuurlijke habitat: het Stadseiland is weer een week lang Festival op ’t Eiland! Met een uiteenlopend programma van theatervoorstellingen, internationaal straattheater, muziekacts en kinderactiviteiten is het Eiland een broedplaats voor cultuursnuivers, creatieve makers en gewone genieters. Een Nijmeegse oase in het Vierdaagse spektakel! Daar kom je natuurlijk met het pontje – een feestje op zich. Festival op ’t Eiland is een samenwerking van De Schoenfabriek en de Lindenberg, en is onderdeel van de Vierdaagsefeesten.

Eilandtheater
In het roemruchte Eilandtheater zijn ook dit jaar zeven avonden voorstellingen te zien. East Side Comedy Night is terug, dit jaar met niemand minder dan Leon van der Zanden te gast, en ook Stoere Mannen Sterke Verhalen i.s.m. Bibliotheek Gelderland Zuid heeft niet de minste gast opgesnord: Herman Brusselmans komt naar ’t Eiland! Daarnaast zijn er voorstellingen van Jules Deelder, Sven Ratzke, Katinka Polderman en Ronald Snijders. Als laatste Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken, die het levensverhaal van een volstrekt Onbekende Nederlander centraal zullen stellen in hun unieke concept ‘Zomaargasten’.

Kaarten koop je hier!

YoungGangsters
Vol trots presenteren we dit jaar zeven uitvoeringen van ‘Old Gangsters Never Die’, een  groots opgezette locatievoorstelling van het theatergezelschap YoungGangsters! De voorstelling wordt iedere avond van de Vierdaagsefeesten om 21.30 uur (en zondagmiddag om 15 uur) opgevoerd,  in het speciaal door YoungGangsters gebouwde openluchttheater dat een week lang op ’t Eiland staat. 

Kaarten koop je hier!

Muziek
Naast allerlei grote en kleine bands en elke dag tussen 14 en 23 uur dj’s op het strand, vliegt het Eiland weer een enorme variatie aan muzikaal spektakel in voor haar Waalpodium deze Vierdaagsefeesten. Waar de ene dag het populaire Memphis Maniacs de voetjes van de vloer dwingt, ontlokt de volgende dag Michelle David & The Gospel Sessions moeiteloos een overtuigd halleluja uit iedere mond. Én, iedere dag vult een ander dj-collectief de dansvloer van de Club de Ville, waaronder De Tropen en de Loco Loco Discoshow. Daar mag gedanst worden! 

En meer!
Op het Eiland is de hele dag door van alles te zien. Van internationaal straattheater op het Strandpodium tot de meest rare acts en figuren die je zomaar overal op het Eiland tegen het lijf kan lopen. Wel eens van de Spurting Man gehoord?  Voor wat bezinning zal Radboud Reflects de Waal oversteken, met een dagelijkse lezing en live publieksonderzoeken - leer je nog wat bij ook.

Kids
Natuurlijk zijn ook de kinderen niet vergeten. Met iedere dag een andere kindervoorstelling, knutselen, workshops, kermisattracties… En je kan de hele week op onderzoek uit gaan op het Eiland, met Expeditie Eiland. Of ga je toch liever gewoon lekker raggen in de zandbak?

Hapje drankje
Naast voldoende barren voor de nodige vochttoediening eet je op het Eiland lekker en uitgebreid bij de Club de Ville. Of je snackt uit het vuistje bij een van de vele eetstandjes: van pannenkoek of hamburger tot Libanees platbrood en wokgerechten.  

Festival op 't Eiland | 15 t/m 21 juli | 12 uur 's middags tot 1 uur 's nachts | Stadseiland 

Het volledige programma is te vinden op www.opheteiland.nl
Festival op 't Eiland is gratis toegankelijk (met uitzondering van voorstellingen in het Eilandtheater en YoungGangsters)