Tijdens het laatste weekend van de kerstvakantie, op 6 en 7 januari 2024, zijn er in de Lindenberg leuke voorstellingen en workshops voor kinderen vanaf 4 jaar. In Het Groene Weekend ontdekken we van alles rondom wind, water en woud. Doe je mee?

zaterdag 6 januari

Workshop: bouw je eigen windmolen

In deze workshop bouw je een eigen windmolen die we verbinden met een led-lampje. Als alles met elkaar is verbonden en de windmolen draait gaat het licht branden. Je kunt lekker fantaseren en experimenteren! De workshop is gratis toegankelijk vanaf een uur voor en een uur na de voorstelling Kinderen van het Verdwenen Woud (6+) van Duda Paiva Company. 

Voorstelling Kinderen van het Verdwenen Woud (6+) - Duda Paiva Company

In Kinderen van het Verdwenen Woud worden vergeten dieren tot leven gebracht in een betoverende schuimrubberwereld. Met poppen, dans en oude inheemse muziek uit Brazilië. Het magische Braziliaanse regenwoud staat vol met geneeskrachtige planten, fluisterende bomen en mythische wezens. Alleen de grote stad komt steeds dichterbij. Maar de gevaarlijke jaguar, de nieuwsgierige miereneter, de hilarische blauwe arara en vooral de ondeugende Curupira laten zich niet zomaar omsingelen.

zaterdag 6 januari | 15.00 uur | kaartjes koop je hier

zondag 7 januari

Workshop: waterabsorptiebaan

Tijdens deze workshop gaan we nadenken over een manier om water te vertragen met het maken van een coole waterbaan! We gaan ontdekken welke materialen water kunnen absorberen en hoe je een opslagplaats voor water maakt, zodat het riool (de opvangbak) langzaam gevuld wordt. We gaan ook lekker met water knoeien, want dat is altijd leuk! De workshop is gratis toegankelijk vanaf een uur voor en een uur na de voorstelling Topsy Turvy (4+) van NeverLike / Keren Levi. 

Voorstelling: Topsy Turvy (4+) - NeverLike / Keren Levi

In de dansvoorstelling Topsy Turvy scheppen twee dansers met verschillende objecten, live-video, het publiek en met elkaar een wereld op z’n kop. De dansers en het publiek reizen samen door de bergen, zwemmen in de zee, vliegen met de ganzen en trotseren allerlei gevaren. Het is een Topsy Turvy wereld waarin alles wat boven is, beneden kan zijn! Choreograaf Keren Levi laat de echte 3D-wereld en de platte 2D-wereld van het digitale scherm op bijzondere wijze samenkomen. 

zondag 7 januari | 15.00 uur | kaartjes koop je hier

Beide workshops worden verzorgd door Studio Xplosief in samenwerking met Lindenberg Kunst en Technologie.