Jeugdtheaterschool

Circus, musical en theater voor iedereen tot 18 jaar!

Wat is er nou leuker, dan theater-, circus- en musicallessen te krijgen in een professioneel theater?! Bij de Jeugdtheaterschool sta je al snel zelf op de planken van onze theaterzalen. Spelplezier staat  daarbij altijd voorop! De cursussen zijn opgebouwd in niveaus van A (beginnend) tot C (gevorderd). 

De techniek leer je in onze klassen

Voor je in een voorstelling kunt spelen, moet je eerst technieken leren. In onze circusklassen leer je werken met de verschillende circusmaterialen, zoals de diabolo, koorddansen, jongleren en rijden op een éénwieler. Bij de theaterklassen werken we aan houding, stemgebruik, inleving, tekstbehandeling en samenspel. En in onze musicalklassen leren we je hoe je tegelijkertijd kunt zingen, dansen én toneelspelen.

Voorstellingen maak je in de productiegroepen

Bij onze productiegroepen werk je een jaar aan een voorstelling. Die voorstellingen worden aan publiek getoond tijdens het Jeugdtheaterschool-festival (eind mei, begin juni)! Drie dagen lang staan dan alle circus-, theater- en musicalproductiegroepen in de Steigerzaal of Karolingenzaal van het Lindenberg Theater.

Meer theatercursussen

Voor jongeren bieden we naast onze klassen en productiegroepen ook nog de cursussen Theatersport, Camera acteren en de Jongerenacademie.

Talententraject Theater

Ben jij gemotiveerd en wil je intensief aan de slag met theater? Overweeg je misschien zelfs om auditie te doen voor de toneelschool? Volg dan het talententraject Theater bij de cursus Voorbereiding Kunstvakonderwijs Theater: hét oriëntatiejaar voor jongeren met ambitie. Dit traject is onderdeel van de Talentschool.

Alles handig in één overzicht

Bekijk alle cursussen van de Jeugdtheaterschool in het online cursusoverzicht.

Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden