Muziekschool

Dé muziekschool van Nijmegen!

Optreden bij de muziekschool

Muziekles is meer dan het leren lezen van noten en het produceren van mooie klanken. Optreden, podiumpresentatie en vooral samenspelen: dat is muziekles bij de Lindenberg! Bekijk het overzicht van instrumenten waar je les op kunt krijgen bij onze locaties. 

Muziekles voor kinderen

Voor de allerkleinsten
Samen met papa, mama, opa of oma liedjes zingen en muziek maken? Dat kan bij onze cursussen Muziek en beweging voor dreumesen en peuters. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen (zonder begeleiding) door naar Muziek met kleuters, waar aandacht is voor algemene muzikale vorming.

Hoe weet ik welk instrument bij mijn kind past?
We helpen kinderen graag een instrument kiezen bij de cursus Muziek en Instrument( 6-7 jr) of Instrument4you (7-10 jr)! Kinderen maken hier kennis met veel instrumenten en ontdekken zo wat het beste bij hun past. Weet jouw kind al wel vroeg (6 of 7 jaar) welk instrument hij/zij wil bespelen, dan kan je kind alvast starten met muziekles in een kleine groep of individuele les.

Hét Muziekles-traject
Vanaf 8 jaar kun je beginnen met ons muziekles-traject dat je meerdere jaren kunt volgen. Hierbij krijg je instructieles op het door jou gekozen instrument of zangles (individueel of in een klein groepje), gecombineerd met een samenspelles. In de samenspelles leer je hoe het is om samen te spelen en te improviseren. Je gaat direct liedjes spelen. En natuurlijk sta je regelmatig op het podium!

Naast dit muziekles-traject bieden we nog een aantal aanvullende cursussen, zoals popzingen, het jeugdorkest Corrente, een Starterscursus gitaar en groepsles blokfluit.

 
Muziekles voor jongeren

Vanaf 11 jaar kun je terecht bij de Pop & Rockschool én Muziekles Klassiek. Ook bij deze trajecten krijg je weer instructieles en samenspel, maar het samenspelen gebeurt nu in een band (Pop & Rockschool), of in een ensemble/orkest (klassiek). Je gaat nu echt spelen of zingen in het muziekgenre van jouw voorkeur. En natuurlijk treed je veel op.
Je kunt ook kiezen voor alleen instructieles of alleen een band/ensemble, voor een cursus popzingen of  – helemaal nieuw dit jaar- een cursus elektrisch viool.

Muziekles voor volwassenen

Onze cursussen zijn ingedeeld in verschillende niveaus, oplopend van A (beginners) t/m D (vergevorderden). Beginnen met muziekles kan dus prima als je volwassen bent!
In de groepslessen nieuwe stijl leer je samen met anderen in een ongedwongen sfeer spelen op een instrument. Deze groepslessen zijn er voor viool, cello, gitaar, saxofoon, ukelele, piano, koperblazers, harp, drums en (bas)gitaar. Daarnaast kun je kiezen voor individuele les, diverse bands, ensembles, orkesten en kwartetten.

Onze afdeling zang biedt cursussen in verschillende genres. Daarnaast kun je zingen in één van onze koren of in een band.

Talententraject Muziek

Voor gemotiveerde, ambitieuze muzikanten bieden wij een talententraject muziek, onderdeel van de Talentschool. Het Talententraject met het NSG is in september 2017 van start gegaan. Een breder traject is op dit moment in ontwikkeling.

Alles handig in één overzicht

Doorzoek voor alle muzieklessen het online cursusoverzicht

Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden