Het festival voor mensen met én zonder beperking

Op zondag 16 mei barst het Waalzinnig Festival weer los. Het festival waarin mensen van allerlei pluimage, met en zonder beperking, hun kunst laten zien. Dit jaar is het festival vanwege de beperkende coronamaatregelen online, maar ook online zit het festival bomvol muziek, dans, kunst en kleinkunst. Het festival is een aantal jaar geleden specifiek in het leven geroepen  om de samenwerking tussen mensen met én zonder beperking te stimuleren zodat het gevoel van “erbij horen” versterkt wordt en het voor mensen met een beperking makkelijker wordt om mee te doen aan de samenleving. De Lindenberg is mede-organisator van het Waalzinnig Festival. 

Lindenberg en Bibliotheek De Mariënburg

Het online festival zal 16 mei bestaan uit bruisende, aanstekelijke en soms aangrijpende optredens vanuit de Lindenberg en de Bibliotheek De Mariënburg. Samen dansen, muziek en kunst maken geeft plezier en zorgt er op een prettige, laagdrempelige manier voor dat mensen die in het dagelijkse leven minder zichtbaar zijn een podium krijgen. 

Livestream

Je kan het festival volgen op zondag 16 mei vanaf 12.00 uur via twee livestreams. Naast de optredens via livestream is er een film van Anne Blaauw te bekijken over hoe om te gaan met angst met nagesprek. Het volledige programma staat nu online op de website van het festival. Je bekijkt de livestreams gratis via hun YouTube-kanaal