Altijd al mee willen spelen in een professionele theatervoorstelling? Dit is je kans!

Toneelgroep Oostpool maakt in samenwerking met Lindenberg Cultuurhuis en met ondersteuning van Arthouse LUX en Stadsschouwburg Nijmegen dit jaar een voorstelling waarin iedereen de kans krijgt te schitteren op het toneel! Voor hun nieuwe stuk, Spring Awakening, zoeken zij amateurdansers en -acteurs uit Nijmegen (en omgeving) tussen de 15 en 27 jaar oud. Heb jij er stiekem altijd al van gedroomd om op een professioneel podium te staan? Dan is dit je kans!

SPRING AWAKENING   

Een voorstelling over seks(ualiteit).  

Het toneelstuk Voorjaarsontwaken van Frank Wedekind deed in 1891 veel stof opwaaien vanwege de heftige thematiek omtrent seksualiteit en de standpunten die Wedekind hierover innam. In Voorjaarsontwaken kiest hij de kant van de jeugd. De jongeren laten zich niet blokkeren door de vele opgeworpen obstakels en hindernissen van het leven en hun opvoeding maar streven naar ultieme autonomie. In 2006 werd de voorstelling succesvol bewerkt tot de musical Spring Awakenings.

Regisseur Char Li Chung: “Anno 2021 groeien we op in een maatschappij waarin de spanning omtrent seks(ualiteit) eerder voortkomt uit een overdaad, dan uit een gebrek aan informatie. Daarom is het belangrijk samen met de jeugd dit urgente onderwerp bespreekbaar te maken.” 

Ben jij tussen de 15 en 27 jaar en wil je meedoen?  

De audities voor Spring Awakening vinden plaats op 4 december en 12 december 2021. De gezamenlijke kick-off vindt plaats op 16 januari 2022. Verder verwachten wij dat je beschikbaar bent op de geplande repetitiedata. In 19 bijeenkomsten werken we toe naar een professionele theatervoorstelling die plaatsvindt in de Lindenberg. Deelname is gratis. 

Meld je hier uiterlijk 3 december aan voor de audities

Repetities: 
Op zondagen vanaf 16 januari tot 24 april 2022 in de Lindenberg.

Montageweek en speeldagen:  (Huis Oostpool, Arnhem en de Lindenberg, Nijmegen)

  • 30 april t/m 5 mei 2022 
  • try-out: 6 en 7 mei 2022 
  • premièrevoorstelling: 14 mei 2022 
  • voorstellingen: 15 mei 2022 (matinee en avond)