7-02-2022

Artiesten gezocht voor openluchttheater ‘Podium aan de Waal’

Een initiatief van de Lindenberg en De Schoenfabriek in opdracht van de Gemeente Nijmegen

Samen met de Schoenfabriek en Hartje Nijmegen organiseren wij deze zomer het nieuwe initiatief ‘Podium aan de Waal’. Van mei tot en met augustus wordt er iedere zondag een podiumprogramma georganiseerd op de Waalkade, gratis toegankelijk voor iedereen. Van theater tot acrobatiek en van dans tot fanfare – alle podiumkunsten zijn welkom. Naast een professioneel programma wordt er ook gezocht naar amateurs en amateurgezelschappen. Aanmelden hiervoor kan tot en met eind februari.

Podium aan de Waal

Het nieuwe ‘Podium aan de Waal’ is ontstaan vanuit de wens om de Nijmeegse binnenstad nóg aantrekkelijker en bruisender te maken. Hartje Nijmegen – een initiatief en onderdeel van de Gemeente Nijmegen – maakt zich hier sterk voor. Het doel is om de inwoners van Nijmegen te verrassen, verbinden en verblijden met een innovatief programma. Met ‘Podium aan de Waal’ wordt de samenwerking met de stad actief opgezocht door niet alleen professionele acts te programmeren, maar juist ook amateurs en amateurgezelschappen uit de regio de kans te geven om het podium te betreden. Makers, creatievelingen, amateurs en professionals, kinderen en volwassenen; iedere act die geschikt is voor een openluchttheater is welkom om zich aan te melden.

Praktische informatie en aanmelden

‘Podium aan de Waal’ vindt iedere zondag van mei tot en met augustus (m.u.v. de zondagen rondom de Vierdaagsefeesten) plaats in het Amfitheater op de Waalkade (ter hoogte van de Lindenberghaven) en is gratis toegankelijk voor iedereen. Wil je zelf graag op het straattheaterpodium staan en jouw kunsten vertonen? Stuur dan een mail naar waalkade@delindenberg.com met - bij voorkeur - een video van jouw act. Aanmelden kan tot en met eind februari. Een vergoeding is mogelijk.

Over Actieplan Binnenstad                 

‘Podium aan de Waal’ is één van de vijf cadeaus voor de binnenstad en valt onder Actieplan Binnenstad. De gemeente Nijmegen heeft samen met inwoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad een actieplan opgesteld. In dit plan staan acties en projecten die ervoor zorgen dat de binnenstad een aantrekkelijke plek blijft om te bezoeken, te wonen én te ondernemen. Aan sommige acties wordt nog hard gewerkt, andere acties zijn al gereed. Alle acties worden in 2021 en 2022 uitgevoerd sámen met de stad.

Iets voor jou? Stuur ons een bericht!