Bezoek het Feest van Licht in Orientalis

Bezoek het Feest van Licht in Museumpark Orientalis

Bezoek het Feest van Licht van 12 december tot en met 10 januari in Orientalis in Nijmegen. Het Feest van Licht is een betoverend winters uitje voor jong en oud, tijdens de donkerste dagen van het jaar. Kom je verwonderen over unieke kerststallen uit de hele wereld en volg de sprookjesachtige route met kunstige lichtobjecten, van levensgrote kaarsen midden in de woestijn tot drijvende lichtornamenten op het meer. 

De Lindenberg en Orientalis werken samen 

De Lindenberg werkt vanuit haar missie ‘iedereen persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke verbinding bieden door middel van kunst en cultuur’ graag samen met andere organisaties met een soortgelijke ambitie. Want samen bereik je nog meer dan alleen. Museumpark Orientalis laat op een beeldende manier zien hoe wij in onze multiculturele samenleving meer met elkaar delen dan je zou denken. Met elk een eigen insteek inspireren Orientalis en de Lindenberg elkaar over hoe je kunst en cultuur onder de aandacht kan brengen bij een breed publiek. 

Orientalis heeft de Lindenberg gevraagd mee te helpen met het Feest van Licht. De Lindenberg ondersteunt bij de praktische organisatie en geeft mede vorm aan de beleving die tijdens het feest tot stand komt. Het Feest van Licht is een eerste samenwerking en er zullen meer gezamenlijke projecten volgen. Zo verkennen we bijvoorbeeld hoe we met elkaar cultuureducatie-activiteiten kunnen gaan inzetten in het onderwijs. 

Interview: In gesprek met Walter Hamers, bestuurder van Museumpark Orientalis

Wat is het Feest van Licht?
Elk jaar in de wintermaanden viert Museumpark Orientalis het Feest van Licht. Een gezellig uitje voor jong en oud tijdens de donkere wintermaanden. Dit jaar wordt Orientalis van 12 december t/m 10 januari omgetoverd tot een betoverend dagje uit met dag –én avondprogramma.

Hoe ziet de samenwerking tussen de Lindenberg en Orientalis er uit?
Cultuur en religie hebben heel veel met elkaar te maken. Cultuur schuurt en zet mensen aan het denken. Een wens van Orientalis is om met name kinderen al heel vroeg op een andere manier aan het denken te zetten. “Het gaat om bezinning en zingeving, om men te laten nadenken over hun houding op wereldoriëntatie. Cultuur helpt om mensen op het andere been te krijgen”, aldus bestuurder Walter Hamers.

Wat zijn de highlights van Feest van Licht dit jaar?
In het binnenmuseum kun je je verwonderen over vele unieke kerststallen uit de hele wereld. Van Italië tot Thailand en van Afrika tot Scandinavië. Ook zijn de meest bijzondere scenes van de grootste kerststal van Europa tentoongesteld.

Maar extra bijzonder dit jaar is dat het licht ook letterlijk zal gaan schijnen. Er komt een beleefprogramma van licht met kunstige lichtobjecten, van gigantische kaarsen midden in de woestijn tot drijvende lichtornamenten op het meer. Het geheel in een dromerige sprookjesachtige sfeer.

Praktische info
Tickets zijn uitsluitend vooraf online te bestellen. Voor het binnenmuseum moet u een tijdslot reserveren, kijk hiervoor op museumparkorientalis.nl.

Van 12 december t/m 10 januari dagelijks geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn de nieuwe startdata van de cursussen nog onzeker. Houd onze website in de gaten.