Bezuiniging op de subsidie van de Lindenberg

BEZUINIGING OP DE SUBSIDIE VAN DE LINDENBERG

Vrijdag 30 november werd het nieuws bekend over de voorgenomen bezuiniging op de subsidie van de Lindenberg.

We nemen in deze tijden van slinkende gemeente budgetten natuurlijk ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We hebben daarom al rekening gehouden met een stevige bezuiniging. De voornemens van de gemeente echter hakken er steviger in, dan gedacht.

Gemeente wil cursussen voor volwassenen schrappen Naast een algemene bezuiniging van € 200.000,-- wil de gemeente ook de totale subsidie voor de lessen en cursussen aan volwassenen schrappen. Dat is nog eens een bedrag van € 400.000,--. In totaal dus € 600.000,-- structureel per jaar. Daarmee komt de bedrijfsvoering van de organisatie sterk onder druk.

Hoe nu verder? We zullen ingrijpende keuzes moeten maken, als de plannen doorgaan. Welke dat zijn, weten we op dit moment nog niet. We gaan met de wethouder en de politiek in gesprek over de consequenties van deze drastische maatregel. We hopen dat we het te korten bedrag nog wat omlaag kunnen brengen.

We houden je daarover op de hoogte.

Heb je behoefte om te reageren? Als je wil reageren op dit nieuws, ons e-mailadres staat open: info@delindenberg.com. We zullen de reacties ook bundelen en aan de gemeente overhandigen.

Bart Vaessen, Directeur Lindenberg

De cursussen voor seizoen 2020/2021 (vanaf september) staan nu online onder de knop Cursusaanbod! Schrijf je nu in voor de leukste cursussen in muziek, theater, dans, schrijven en beeldende kunst.