Bijzondere livestream: 'Wit Konijn Rood Konijn'


Het is inmiddels al bijna een jaar geleden dat wij onze deuren voor het eerst moesten sluiten. Om daarbij stil te staan én het theatervuur brandend te houden, wordt in meer dan 60 landen op 13 maart 2021 om 20:00 uur de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld. 

Ook in Nederland stappen acteurs in verschillende theaters om 20:00 uur het toneel op om het stuk ‘Wit Konijn Rood Konijn’ te spelen. Zonder voorbereiding, zonder repetities, zonder regisseur en met een stapel instructies stapt de acteur het toneel op. De tekst van het stuk zit in een verzegelde envelop. De acteur opent ter plekke, op het podium, deze envelop. Met de stapel vellen in de hand begint hij of zij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Pieter Derks speelt het stuk in Nijmegen. 

In Nijmegen wordt de voorstelling op initiatief van De Schoenfabriek opgevoerd in een samenwerking met LUX, Stadsschouwburg en De Vereeniging en de Lindenberg.

Kijk voor meer informatie en kaarten op de website van Stadsschouwburg en De Vereeniging en de Lindenberg

De voorstellingen voor seizoen 21-22 gaan op maandag 30 augustus om 10.00 uur in verkoop. Kaarten voor de Theaterweek (23 t/m 29 augustus) zijn al wel in verkoop.