Met kunst aan de slag op het schoolplein tijdens de lockdown

Nieuw project Lindenberg Cultuurhuis, Bindkracht 10 en brede scholen

Voor veel kinderen is leren tijdens de lockdown een uitdaging. En daarom is er nu Buitenkunst. Buitenkunst laat kleine groepjes leerlingen creatief aan de slag te gaan. Dat doen ze in de buitenlucht op het schoolplein. Zo is er naast het online thuisonderwijs een leuke en speelse manier om cultuur te leren kennen.

Lindenberg Cultuurhuis, Bindkracht10 en vier Nijmeegse brede scholen in het primair onderwijs doen dit samen. Bindkracht10 zorgt voor de werving van de leerlingen en een contactpersoon bij de scholen, Lindenberg Cultuurhuis voor de kunstvakdocenten en invulling van het buitenprogramma.

De eerste activiteiten van Buitenkunst gingen vorige week van start. Kunstvakdocenten beeldend en dans van Lindenberg Cultuurhuis gaven anderhalf uur coronaproof les aan kleine groepjes kinderen.

Het weer werkte mee: door de droge en zelfs zonnige omstandigheden was het fijn om buiten te werken. De leerlingen hadden er zichtbaar plezier in. Dat zegt ook projectleider Joos Damen van Lindenberg Cultuurhuis: “Het was fijn om weer kinderen te zien die samen leren en genieten van cultuur. Wat een schot in de roos dit project!”

Vorige week was de aftrap van Buitenkunst. Omdat de scholen in het primair onderwijs 8 februari weer open gaan maar de buitenschoolse opvang voorlopig nog gesloten blijft, wordt dit project voortgezet en eventueel ook uitgebreid naar andere scholen. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de regels rond corona.

De verkoop van onze voorstellingen voor voorjaar 2022 start maandag 8 november om 10.00 uur.
Het programma staat maandag 1 november online.