Cultuureducatie neemt een vlucht in Nijmegen

Cultuureducatie neemt een vlucht in Nijmegen

Toenemende vraag naar vakdocenten

Nijmegen – Cultuureducatie staat niet alleen in Nederland hoog op de agenda, ook in Nijmegen neemt de vraag naar gespecialiseerde kunstvakken toe. Steeds meer scholen doen een uitvraag voor cultuureducatie in het onderwijs. Er is veel aandacht voor bijvoorbeeld muziekonderwijs waar scholen in toenemende mate op inzetten. Voor de Lindenberg betekent dit een welkome doch stevige uitdaging om aan de groeiende vraag van scholen te voldoen. “We zijn permanent op zoek naar goede vakdocenten die in het primair en voortgezet onderwijs kunnen werken. Werken op school vraagt om andere competenties dan het werken binnen ons kunsteducatieaanbod, de andere grote organisatiepijler van de Lindenberg, dat plaatsvindt in de vrije tijd. Naast vakdocenten muziek zijn we ook in andere kunstdisciplines zoals theater, dans, beeldend en schrijven op zoek naar docenten die hoge kwaliteit kunnen bieden op de scholen in het lesgeven in kunstvakken.” vertelt Rini Sonnemans, manager Onderwijs van de Lindenberg. 

De Lindenberg zal na de zomervakantie vacatures plaatsen op haar website wwww.delindenberg.com. Voor nu geeft het huis voor de kunsten alvast een stevig signaal af. Geïnteresseerde kunstvakdocenten kunnen hun naam en telefoonnummer doorgeven aan de afdeling personeelszaken van de Lindenberg via vacatures@delindenberg.com. Met hen wordt vanaf 22 augustus contact opgenomen. 

 

De cursussen voor seizoen 2020/2021 (vanaf september) staan nu online onder de knop Cursusaanbod! Schrijf je nu in voor de leukste cursussen in muziek, theater, dans, schrijven en beeldende kunst.