Terug- en vooruitblik van directeur Teddy Vrijmoet

Dinsdag 4 december 2018

Ook al was het nog nooit zo warm in deze tijd van het jaar, de decembermaand is nu toch écht begonnen. Woensdag vieren we de verjaardag van de Sint en na nog enkele voorstellingen en de laatste lessen, is het langzaam tijd om naar de feestdagen toe te leven. Een tijd van lichtjes, gezelligheid en misschien wel een cadeaubon van de Lindenberg onder de boom ;). We nemen afscheid van het jaar 2018 en vieren het nieuwe jaar. Een jaar waarin we weer de meest hilarische, mooie en ontroerende momenten gaan beleven en onze talenten gaan laten groeien. Onze directeur Teddy Vrijmoet kijkt er naar uit.

Gewoon heel veel mooie dingen

“Nog nooit ben ik zo vaak ontroerd geweest als de afgelopen drie maanden. Natuurlijk zijn er allerlei excuses waarom de tranen wat hoger zitten dan normaal: het is een drukke periode geweest, de leeftijd speelt mee, het zijn de donkere dagen van het jaar en zo kan ik nog wel wat argumenten verzinnen. Maar uiteindelijk komt het er op neer dat ik – sinds ik per 1 september met mijn nieuwe functie als directeur van de Lindenberg begon – gewoon heel veel mooie dingen heb gezien.”

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” – Pippi Langkous

“Een medewerker van de Lindenberg offreerde onlangs de perfecte uitspraak van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Deze zin vat samen waar mijn grootste – en gehoopte – verrassing zit bij de Lindenberg. Op de vele scholen in het primair onderwijs, in ons Nijmeegse Dukenburg, bij de talentvolle cursisten of de bevlogen docenten, bij de heerlijke festivals en bijzondere exposities, bij de geroemde en komende professionals, bij dromende en aansprekende amateurs, maar ook bij de hardwerkende staf en de medewerkers met hart voor de zaak: overal vind je dezelfde wil en kracht om met elkaar te komen tot iets moois. Om elkaar tot grote hoogte te brengen, om een ander op een voetstuk te plaatsen, om iets te doen wat nog niet gedaan is, of iets te doen wat zelf nog niet geprobeerd is. Een ander verrassen en laten genieten, en zelf gelijktijdig stralen. Eigenbelang (in de meest positieve zin) en het belang van de ander gaan hand in hand en versterken elkaar. En dat… dat ontroert. Dat is zo onzichtbaar en tegelijkertijd zo breekbaar. Maar vooral ook heel prettig om iets aan bij te mogen dragen.”

Onze passie

“Wat 2019 ook mag brengen, we gaan het samen doen. Met het belang van jou - als onze bezoeker, leerling, cursist of professional - voor ogen. Laten we elkaar blijven versterken en samen genieten van muziek, dans, zang, theater, beeldende kunst en alle andere vormen en aspecten van kunst- en cultuureducatie. Dan behouden we datgeen wat ons zo dierbaar is en datgeen wat onze mensen een stukje sterker maakt voor de toekomst.

Graag wens ik allen alvast fijne feestdagen!”

 

Teddy Vrijmoet