3-10-2022

 

'Fermenteren kun je leren' met Do van Basic Theory Ferments

Na een verhuizing uit de Smeltkroes in de Honig naar het nieuwe Fermentorium in Beers, heeft Do weer tijd (en heel veel zin) om de interactieve workshop ‘Fermenteren kun je leren’ te geven! Na een zoektocht naar de perfecte locatie is ze terecht gekomen bij ons in de Lindenberg. Vroeger had ze hier dansles en bandles, nu gaat ze hier zelf lesgeven en heeft ze zin om haar enthousiasme, kennis en passie over fermentatie door te geven aan jullie.

Meedoen? Schrijf je in voor de workshop via de website van Basic Theory Ferments: https://www.basictheoryferments.nl/c-6592596/workshops/

 

Wat houdt een workshop 'Fermenteren kun je leren' in?

Je krijgt 3,5 tot 4 uur les van Do Bongers, de oprichter en eigenaar van Basic Theory. Do heeft haar fermentatiekennis opgedaan uit het bierbrouwen en door haar brouwtechniekopleiding aan The Institute of Brewing and Distilling in Londen.

Na 8 jaar brouwen had ze flink wat prijzen binnengesleept voor haar recepten en was ze onder andere brouwer van het jaar in Schotland in 2019. Toch gooide ze het roer om, omdat haar liefde voor fermentatie van de brouwvloer was verplaatst naar de keuken.

Nu gebruikt ze haar brouwerskennis van fermentatie om groenten en fruit om te toveren tot gezonde, duurzame en vooral heerlijke voeding en dranken. 

Onder haar begeleiding maak je twee klassieke Basic Theory producten met je eigen twist. Deze neem je aan het einde mee naar huis in je nieuwe weckpotten, zodat jij met je nieuwe skills thuis door kan blijven fermenteren. Je krijgt een proeverij van verschillende gefermenteerde producten en leert waarom fermenteren zo gezond, duurzaam en belangrijk is. En je leert wat je aan moet met die groenten die altijd overblijven in je groentepakket of waar je met een grote boog omheen loopt op de markt.

 

Wat biedt Basic Theory aan tijdens een cursus 'Fermenteren kun je leren'?

- Een leerzame, interactieve middag waar Do je alles leert over de basis van fermentatie;
- Onbeperkt koffie, thee en de gefermenteerde frisdrank kombucha;
- Een uitgebreide proeverij van verschillende gefermenteerde producten;
- Professionele werkstations en lokale groenten & kruiden om mee te werken;
- Een prachtige locatie bij de Lindenberg;
- Heerlijke probiotische sapjes.

Wat neem je mee naar huis na een cursus 'Fermenteren kun je leren'? 

Een doos vol met:

- Twee zelf gevulde, herbruikbare fermentatiepotten met waterslot;
- Vier recepten;
- Een extra Basic Theory product;
- Een 'how to thuis' -fermentatieboekje;
- Een startercultuur voor kombucha;
- Een unieke kortingscode voor onze webwinkel.

Waar kan ik naartoe voor een cursus 'Fermenteren kun je leren'? 

Cultuurhuis de Lindenberg in Nijmegen centrum, te vinden in de Ridderstraat 23, 6511TM in Nijmegen. We beginnen om 13:00u, dus zorg dat je wat eerder bent zodat je in het café bij de Lindenberg alvast een kopje koffie of thee kan halen.

Meedoen? Schrijf je in voor de workshop via de website van Basic Theory Ferments: https://www.basictheoryferments.nl/c-6592596/workshops/