Festival Jazz International Nijmegen op vier podia in de stad: Brebl, Doornroosje, LUX en Lindenberg.

Festival Jazz International Nijmegen 2017

Festival Jazz International Nijmegen
Children of the Light
Lee Konitz
Yussef Dayes

Na een daverende eerste editie van Festival Jazz International Nijmegen in 2016 vindt het festival op 26, 27, 28 en 29 oktober 2017 voor de tweede keer plaats.

Opnieuw op vier podia in de stad: Brebl, Doornroosje, LUX en Lindenberg. De tien concerten op het programma lopen uiteen van headliners met starpower tot virtuoos en onderscheidend talent. 

De 90-jarige jazzgigant Lee Konitz komt naar Nijmegen net als Children of the Light met de drie fenomenale instrumentalisten Danilo Pérez, John Patitucci en Brian Blade. Maar ook het optreden van Yussef Dayes is iets om naar uit te zien. Onder de naam Yussef Kamaal bestormde hij het afgelopen jaar de jazzwereld en nu gaat hij verder op persoonlijke titel. In het kader van The Pack Project heeft dit jaar veelbelovend bassist Thomas Poll een compositieopdracht gekregen maar verwacht ook een bijzonder concert van pianist Rembrandt Frerichs en zijn trio die twee Europese musici uitnodigt. En er is veel meer!

Zie het volledige programma en tickets op http://www.fjin.nl

Festival Jazz International Nijmegen is het partnerfestival van Festival Jazz International Rotterdam. Beide festivals bieden spannende, nieuwe, avontuurlijke en grensoverschrijdende jazzmuziek met veel ruimte voor jong en lokaal talent. Festival Jazz International Nijmegen wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nijmegen, JIN, Brebl, Doornroosje, Lindenberg en LUX ondersteund door Music Meeting, Bibliotheek Gelderland Zuid en ArtEZ.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.