Festival op 't Eiland 2019

Waar ben jij deze Vierdaagsefeesten? Wij zijn op 't Eiland!

13 t/m 19 juli 2019 zorgen De Schoenfabriek en de Lindenberg weer voor een nieuwe editie van Festival op ’t Eiland tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Er zal weer muziek zijn, dansfeestjes, theatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen, straattheater, lekker eten en drinken, lezingen, activiteiten voor jong en oud... Een feestje in tropische sferen! Het hele programma vind je op www.opheteiland.nl. Het festival is gratis toegankelijk; alleen voor de theatervoorstellingen moet je een kaartje hebben. Die koop je vooraf via deze website van de Lindenberg of, als ze er nog zijn, op 't Eiland zelf.

Kinderen

Dit jaar zullen weer diverse theatervoorstellingen voor kinderen plaatsvinden in het Eilandtheater. Zo komen rockers De Hippe Gasten op zaterdag met een kinderrockconcert (6+), is Ellen Smets terug met haar Autootje Broem in ‘Vreemde Vogels’ op vrijdag (2+) en zal Nijmeegs jeugdtheatergezelschap Kwatta op zondag het Eilandtheater overnemen met hun voorstelling  Donderbuikjes (4+). Kaartjes voor de kindervoorstellingen kosten €3,50 en koop je hier

Theater

Ook voor volwassenen is er elke dag een voorstelling in het Eilandtheater: zo speelt Katinka Polderman op donderdag een verkorte versie van ‘Polderman draagt een steentje bij’, op maandag voorziet De Speld Live je van het laatste fake news, op zondag zullen drie stand-up comedians het Eilandpodium bestijgen tijdens een programma i.s.m. East Side Comedy Night en op dinsdag is voor een nieuwe editie van Stoere mannen, Sterke verhalen  (in samenwerking met Bibliotheek Gelderland Zuid) schrijver Peter Buwalda uitgenodigd. Kaartjes kosen €8 of €10 en koop je hier.

Locatietheater

Nieuw dit jaar: drie voorstellingen die op locatie plaatsvinden, ergens op ’t Eiland. Genieten van theater én van de prachtige locatie dus! Je loopt hier vanaf een verzamelpunt met alle bezoekers gezamenlijk heen. Ook voor twee van deze voorstellingen dien je een kaartje te kopen. Dansgezelschap Vloeistof brengt met ‘Hersenvakantie’ een voorstelling waarbij de grond de sterdanser is. De Jong & De Witte maken speciaal voor ’t Eiland een versie van hun voorstelling ‘Ik was hier’, een theatrale en filmische route waarin de bezoeker gewapend met een iPod het huis - en daarmee het (voorbije) leven - van een onbekende man binnenstapt. De locatievoorstelling 'De schildpad, een ode aan de luiheid' is gratis te zien.

Muziek

Elke dag twee optredens op het Waalpodium, en elke dag feestjes op het strand en in de Club de Ville! Met o.a. Memphis Maniacs, Michelle David & The Gospel Sessions, Het Zusje van Debbie, De Swing, OZO, Orkesta Mendoza, Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen Black Bottle Riot en De Leven. 

En meer!

Er is heerlijk eten en drinken,van alles te doen en te zien, lezingen van de Radboud Universiteit en Radboud Reflects, de kapper, vintagewinkel en werkplaats van de ZaadeL Makerij, een zogenaamde 'bathyscaaf' waarin je op onderzoek uit kan gaan... te veel om op te noemen!

Tot op 't Eiland!

De cursussen voor seizoen 2020/2021 (vanaf september) staan nu online onder de knop Cursusaanbod! Schrijf je nu in voor de leukste cursussen in muziek, theater, dans, schrijven en beeldende kunst.