Flamencospektakel in de Lindenberg

FLAMENCOSPEKTAKEL IN DE LINDENBERG

HOMMAGE AAN PACO DE LUCÍA

LUX en Lindenberg presenteren op zondagmiddag 16 oktober 2016 vanaf 12.00 uur een groot flamenco­spektakel in de Lindenberg in Nijmegen. 
Alle facetten van Flamenco komen aan bod met workshops, de voorstelling 'Een hommage aan aan Paco de Lućia' en een afterparty met authentieke Spaanse hapjes en drankjes, waar je samen met professionals de Sevillanas kan dansen.

 

PROGRAMMA

Workshop Flamencodans door Irene Álvarez

12.00 - 13.30 uur | Marikenzaal Lindenberg 
prijs € 15,- en € 13,- met Lindenberg cursistenpas
Er zijn passe-partouts beschikbaar voor:
1 workshop Flamencodans of Cajon/Palmas voor en het voorstellingsbezoek voor € 29,50.
2 workshops Flamencodans en Cajon/Palmas voor en het voorstellingsbezoek voor € 39,50. 
Passe-partouts alleen telefonisch te reserveren via 024 3273737

Irene Álvarez genoot een Flamenco-opleiding in Sevilla bij de beroemde danseres en docent Matilde Coral. Ook volgde ze cursussen bij verschillende, belangrijke dansers in Jerez. Irenes stijl is puur klassiek en doet denken aan de beroemde school van Sevilla, die ze door een heel eigen, fijne elegantie extra benadrukt. Naast haar opleiding bij Matilde Coral die ze reeds op 9-jarige leeftijd begon, voltooide ze haar opleiding aan het Real Conservatorio de Musica y Danza Sevilla waar ze naast Flamenco ook afstudeerde in klassieke Spaanse dans, ballet en bolero.

Als echte Sevillana beheerst ze natuurlijk ook de Sevillanas. Deze voor haar thuisstad zo typische, beroemde paardans. Ook hierin geeft ze blijk van een zeer spontane en zuivere stijl. In Nijmegen is ze vooral bekend van de voorstellingen Flamenco Escencial met Frederico Ordonez.

Deze workshop is geschikt voor mensen met enige flamencodanservaring.

Cajon / Palmas workshop door percussionist Antal Steixner

13.45-15.00 uur | Marikenzaal Lindenberg
prijs € 15,- en € 13,- met Lindenberg cursistenpas
Er zijn passe-partouts beschikbaar voor:
1 workshop Flamencodans of Cajon/Palmas voor en het voorstellingsbezoek voor € 29,50.
2 workshops Flamencodans en Cajon/Palmas voor en het voorstellingsbezoek voor € 39,50. 
Passe-partouts alleen telefonisch te reserveren via 024 3273737  

 

De percussionist Antal Steixner geeft voorafgaand aan de voorstelling 'Een hommage aan Paco de Lućia' een Cajon / Palmas workshop in de Lindenberg. De workshop is voor iedereen die wil kennismaken met het muziekinstrument de Cajon.  De les is bijzonder geschikt voor alle Flamenco-beoefenaars (dansers, gitaristen, percussionisten) die de beginselen van het de Cajon willen leren, of percussionisten en drummers die flamenco-ritmes willen leren.

Voor wie zelf geen Cajon heeft is er de mogelijkheid om er een te lenen, door dit aan te geven bij de aanmelding.

 

 

Voorstelling Hommage aan Paco de Lućia

16.00 – 17:30 uur | Lindenbergzaal Lindenberg | entree € 19,50

Om 16.00 uur start de voorstelling 'Een hommage aan Paco de Lućia' van het Belgische gezelschap The Guitar Hero, met o.a. Federico Ordoñez (Flamenco Esencial). Zij brengen een eerbetoon aan de flamencolegende in een gevarieerde,  eigenzinnige en uitgebalanceerde voorstelling waarin alle elementen van de flamenco aan bod komen. Onder regie van Dick van der Harst (Muziek Lod, Het Huis der Verborgen Muziekjes, Vlernica) wordt het repertoire van Paco de Lucía met eerbied en vernieuwing benaderd. 

Zang: Alicia Carrasco, Carmen Fernandez / dans: Ana Llanes, Federico Ordoñez / gitaar: Myrddin, Alexander Gavilan / e.a.

 

Afterparty

17:30 uur | theatercafé No23 Lindenberg

Na afloop van de voorstelling 'Een hommage aan Paco de Lućia' is er een afterparty in het theatercafé van de Lindenberg. Dan is er volop de gelegenheid om de dansers en musici in levende lijve te ontmoeten, te genieten van Spaanse wijn en authentieke tapas en zelf de stoute schoenen aan te trekken om mee het feestelijke Sevillanas te dansen.

 

Korte danscursus Sevillanas door Ida van Ommen (geannuleerd)

Zaterdag 1, 8 en 15 oktober 2016 | 12.15-14.15 uur | Marikenzaal Lindenberg | prijs € 60,-

De korte danscursus van Ida van Ommen is helaas geannuleerd.

  

 

Opfriscursus Sevillanas door Ida van Ommen

Zaterdag 15 oktober | 14.30-16.30 uur | Marikenzaal Lindenberg | prijs € 10,-

Voor wie de Sevillanas al eens geleerd heeft maar voor de afterparty een korte herhaling van de techniek kan gebruiken is op zaterdag 15 oktober opfriscursus. Niet alleen handig voor het flamencospektakel in de Lindenberg maar ook tijdens de Ferias in de paasweek in Sevilla!

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.