Geef je muziekinstrument een nieuw leven

GEEF JE MUZIEKINSTRUMENT EEN NIEUW LEVEN

INZAMELINGSACTIE VOOR VLUCHTELINGEN IN HEUMENSOORD

Op woensdag 28 oktober 2015 tussen 14.00 en 16.00 uur vindt er een inzamelingsactie van muziekinstrumenten plaats bij de Lindenberg in Nijmegen. De muziekinstrumenten worden ingezameld voor vluchtelingen die verblijven in Heumensoord.

De inzamelingsactie is een van de uitkomsten van de bijeenkomst die plaatsvond op 19 oktober jongsleden, waar ongeveer 70 personen uit de culturele sector met het COA en Stip Nijmegen bij elkaar kwamen om invulling te geven aan een activiteitenprogramma voor de vluchtelingen die tijdelijk in Heumensoord wonen.

Het doel van de actie is om de inwoners van Heumensoord de mogelijkheid te geven om met elkaar muziek te maken en zo het verblijf aangenamer te maken. Onder de vluchtelingen bevinden zich muzikanten maar er is gebrek aan muziekinstrumenten. De inzamelingsactie is in principe eenmalig. Indien de vraag naar instrumenten groter is kan het zijn dat de inzamelingsactie herhaald wordt.

Iedereen die een draagbaar en nog bruikbaar akoestisch (zonder stroom werkend) instrument heeft en die wil doneren is welkom. Doneren kan op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur bij de Lindenberg in Nijmegen. Aan de Valkhofzijde van de Lindenberg, bij de ingang van het Lindenbergcafé No23, staat een grote oranje bus klaar waarin de instrumenten verzameld worden. Instrumenten die kapot zijn of gerepareerd moeten worden, worden niet in ontvangst genomen.

Meer informatie is op te vragen bij Doeko Pinxt, hoofd Projecten van de Lindenberg via d.pinxt@delindenberg.com

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.