17-06-2024

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt de zesde editie van het Waalzinnig Festival plaats: een veelzijdig, inclusief festival van Lindenberg Cultuurhuis waarbij hele diverse mensen samenwerken aan hele diverse kunsten. Het gratis toegankelijke festival bestaat uit optredens in muziek, dans en theater, er zijn exposities en er zijn interactieve activiteiten zoals een workshop dans met VR-brillen van Introdans. Het festival duurt dit jaar voor het eerst twee dagen en vindt plaats op het Mariënburgplein, in LUX, in Bibliotheek De Mariënburg en in de Lindenberg. 

Co-producties 

In de maanden voorafgaand aan het festival hebben allerlei mensen samengewerkt aan indrukwekkende, verbindende presentaties: co-producties. Professionele fotografen hebben samen met dementerende ouderen een foto expositie gemaakt.  Basisschoolleerlingen spelen djembé met ouderen. Er wordt salsa gedanst door mensen uit Nederland en Oekraïne. Danscursisten van de Lindenberg werken samen met vrouwen uit een welzijnsproject van de Lindenberg aan de voorstelling Mijn lijf heb ik bij me. Alle co-producties zijn te zien tijdens het festival.  

Andere activiteiten 

Daarnaast zijn er optredens van inclusieve gezelschappen zoals Speels Collectief en Break-Out, staan er getalenteerde Waalzinnig artiesten op de diverse podia, kan je feesten bij De Special Social Club, dansen met VR-brillen alsof je op het podium staat bij Introdans, in gesprek gaan met ‘levende boeken’ bij de Living Library of even lekker bewegen bij Stichting Koprol.  

Praktische informatie 

Het Waalzinnig Festival vindt plaats op 29 en 30 juni van 12 tot 18 uur. Het volledige programma staat nu op www.waalzinnigfestival.nl. Het festival is gratis toegankelijk, maar voor sommige voorstellingen moet je wel even reserveren.

Reserveren voor voorstellingen in de Lindenberg: 

  • workshop VRtuoos VRtueel Experience van Introdans: zaterdag om 14 uur, zaterdag om 15 uur, zaterdag om 16 uur, zondag om 14 uur, zondag om 15 uur, zondag om 16 uur
  • theatervoorstelling Een moordmysterie van PluBo
  • dansvoorstelling Mijn lijf heb ik bij me van beeldend danstheater Telder en de Lindenberg
  • theatervoorstelling Wie denk je dat ik ben? van Theaterwerkplaats De Vuurvogel
  • dansvoorstelling VEILIGE HAVEN van Danstheater Company TiNaNiNaNi
  • cabaretvoorstelling van Wouter van de Waterbeemd

Voor de voorstellingen in LUX kan je reserveren via de website van Waalzinnig