Hoe gaat de Lindenberg om met het Coronavirus

 

Laatste wijziging: 12 mei 2021

Op deze pagina lees je het laatste nieuws over welke coronamaatregelen we treffen voor jouw bezoek aan de Lindenberg, en wat de actuele situatie is binnen ons werk op scholen. 

De Lindenberg opent op 19 mei voor cursussen

Tijdens de persconferentie van 11 mei is bekend gemaakt dat actieve kunst- en cultuurbeoefening – onder voorwaarden en naar alle waarschijnlijk - vanaf 19 mei opgestart kan worden. De definitieve beslissing hiervan wordt op maandag 17 mei genomen.

Dit is de situatie voor de activiteiten bij de Lindenberg in een notendop:

 • Ons theater is gesloten. Theatervoorstellingen worden verplaatst of geannuleerd 
 • Cursussen en lessen starten waarschijnlijk op 19 mei en onder voorwaarden op
 • Cultuur-educatieve activiteiten zijn in overleg met de scholen opgestart 
 • Bijeenkomsten op basis van verhuur kunnen nog niet plaatsvinden: online streaming voor professionals is wel mogelijk  
 • Ons buitenterras opent op 19 mei; het café binnen blijft nog gesloten

*Lees verderop op deze pagina de uitgebreide informatie over wat de tijdelijke sluiting betekent voor jouw cursus, theaterbezoek, bijeenkomst of school.  

We vragen je begrip in tijden van corona  

We volgen zorgvuldig de richtlijnen van het RIVM en willen het graag goed doen. Daarom worden onze docenten en medewerkers direct getest wanneer zij (verkoudheids-)klachten hebben. Dit kan betekenen dat docenten en medewerkers in afwachting zijn van de testuitslag en niet aan het werk kunnen. We vragen hiervoor je begrip. We doen ons uiterste best om de organisatie en de (online) lessen zo veel mogelijk draaiende te houden met de kwaliteit waar we zo graag voor staan. 

Dankjewel!

Wij zijn blij dat jij er bent. Als trouwe cursist, theaterbezoeker, volger, vriend. We voelen ons ontzettend gesteund doordat jij bij ons blijft komen online en live, nu even niet en straks weer wel - voor het bezoeken van een voorstelling, het volgen van een cursus of het inzetten van onze kunstvakdocenten op jouw school. Het geeft ons vertrouwen in de toekomst, hoe de komende tijd er ook uit gaat zien.
Daarom zeggen wij bij dezen: dankjewel!

Algemene coronamaatregelen bij de Lindenberg

We houden ons aan de RIVM richtlijnen: 

 • We houden 1,5 meter afstand. 
 • We wassen vaker onze handen. 
 • We schudden geen handen. 
 • We hoesten en niezen in onze elleboog en gebruiken papieren zakdoekjes. 
 • We blijven thuis als we één of meer van de volgende klachten hebben: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, (lichte) verhoging. 
 • We blijven thuis als iemand in ons huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. 

------------------------------------------------------------------------------------ 

Uitgebreide informatie per afdeling 

» Voorstellingen « 

Richtlijn: Er vinden geen live voorstellingen plaats tot in ieder geval 9 juni 2021. Online streaming voor professionals is wel mogelijk. 

 • Als een voorstelling niet door kan gaan, proberen wij die voorstelling zoveel mogelijk te verplaatsen. Als je een kaartje voor die voorstelling hebt, nemen we contact met je op zodra we de nieuwe voorstellingsdatum weten. Schikt deze datum niet, dan krijg je het aankoopbedrag terug of je kunt het aankoopbedrag van je kaarten schenken aan de Lindenberg.
 • Indien het niet mogelijk is om een geschikte vervangdatum voor een voorstelling te vinden en we een voorstelling moeten annuleren, zullen we ook hierover contact met je opnemen. Ook in dit geval kun je ervoor kiezen om het aankoopbedrag terug te krijgen of het aankoopbedrag van je kaarten aan de Lindenberg te schenken.

» Cursussen « 

Richtlijn: Er zijn onder voorbehoud versoepelingen aangekondigd vanaf 19 mei. Aanstaande maandag 17 mei wordt bekend of deze versoepelingen doorgaan. Dit bericht geldt voor al onze locaties Centrum, Lent, Oosterhout, Aldenhof, OBGZ en Hengstdal.

Indien het sein op groen gaat, betekent dit het volgende voor onze cursussen:

 • Onze jaarcursussen en groepslessen beeldend, dans, theater, schrijven en muziek (ook bands) voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar worden vanaf woensdag 19 mei weer opgestart op onze locaties.
 • Individuele- en duolessen op een instrument of zang worden vanaf woensdag 19 mei weer live gegeven op onze locaties. Dit geldt zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen.
 • Onze korte cursussen voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar starten op vanaf 29 mei: de inschrijving hiervoor is inmiddels geopend, vaste klanten die nog niet ingeschreven waren hebben vandaag een mail ontvangen om zich eenvoudig in te schrijven.

Groepslessen voor volwassenen

Op dit moment is er nog onduidelijkheid over de consequenties van de versoepelingen voor onze groepslessen en cursussen voor volwassenen ouder dan 18 jaar. We denken te kunnen starten per 9 juni, maar wachten even de interpretatie van de huidige richtlijnen af. We streven ernaar je te informeren rond 19 mei.   

 • Voor de gemiste lessen die we niet kunnen verplaatsen naar later in het jaar ontvang je restitutie volgens onze algemene voorwaarden

Wil je je inschrijven voor een cursus?

Dat kan. We maken je inschrijving pas definitief als we echt mogen beginnen. Je betaalt alleen de lessen vanaf de daadwerkelijke start van de cursus.

» Lindenberg op School « 

Richtlijn:  

 • De basisscholen en middelbare scholen zijn open. De Lindenberg overlegt met de scholen over verplaatsing, alternatieven of maatwerk voor cultuur-educatieve activiteiten van de Lindenberg en Cultuur En School Nijmegen. 

» Verhuur bijeenkomsten « 

Richtlijn: De Lindenberg is gesloten voor bijeenkomsten, met uitzondering van online streaming voor professionals.
 
Onze ruimtes voor vergaderingen en bijeenkomsten zijn mogelijk na 9 juni mei weer beschikbaar op aanvraag. Wij denken met je mee hoe we gezelschappen veilig kunnen ontvangen, natuurlijk passend binnen de richtlijnen. Neem contact met ons op via verhuur@delindenberg.com

-------------------------------------------------------------------------------------

Kantoor Lindenberg

Omdat de medewerkers van de Lindenberg waar mogelijk thuis werken zijn we telefonisch minder goed bereikbaar. We vragen je daarom om ons te mailen. We doen ons best om vragen spoedig te beantwoorden. We hopen op je begrip daarvoor.

Organisaties in de Lindenberg

In het gebouw van de Lindenberg zijn huurders gevestigd in de zijvleugel van het gebouw. Deze organisaties hebben zelfstandig toegang tot dat deel van het gebouw. Kijk over bereikbaarheid en contactgegevens op de individuele websites van deze organisaties.

Thuis creatief blijven met de Lindenberg?

De Lindenberg plaatste in de lockdown-periode filmpjes onder het motto Thuisbezorgd. Met korte lesjes in muziek, theater, dans, beeldende kunst of schrijven of een ander inkijkje bij de Lindenberg kon je zo creatief bezig blijven vanuit je eigen huis. Bekijk de filmpjes op onze websiteFacebookpagina en ons Youtubekanaal.

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn de nieuwe startdata van de cursussen nog onzeker. Houd onze website in de gaten.