Hoe gaat de Lindenberg om met het Coronavirus

 

Laatste wijziging: 24 februari 2021

Op deze pagina lees je het laatste nieuws over welke coronamaatregelen we treffen voor jouw bezoek aan de Lindenberg, en wat de actuele situatie is binnen ons werk op scholen. 

De Lindenberg is gesloten tot en met 15 maart

Op dinsdag 23 februari is door de overheid afgekondigd dat de lockdown wordt verlengd. Publieke gebouwen, zoals theaters, centra voor de kunsten en muziekscholen blijven gesloten. In navolging daarvan zijn onze panden in Nijmegen centrum en in de Aldenhof tot en met 15 maart dicht.
In een notendop betekent dit dat: 

 • theatervoorstellingen worden verplaatst of geannuleerd 
 • cursussen en lessen later starten of online plaatsvinden
 • cultuur-educatieve activiteiten op basisscholen in overleg worden opgestart 
 • bijeenkomsten op basis van verhuur worden verplaatst of geannuleerd  
 • het Lindenberg Café gesloten blijft 

*Lees verderop op deze pagina de uitgebreide informatie over wat de tijdelijke sluiting betekent voor jouw cursus, theaterbezoek, bijeenkomst of school.  

We vragen je begrip in tijden van corona  

We volgen zorgvuldig de richtlijnen van het RIVM en willen het graag goed doen. Daarom worden onze docenten en medewerkers direct getest wanneer zij (verkoudheids-)klachten hebben. Dit kan betekenen dat docenten en medewerkers in afwachting zijn van de testuitslag en niet aan het werk kunnen. We vragen hiervoor je begrip. We doen ons uiterste best om de organisatie en de (online) lessen zo veel mogelijk draaiende te houden met de kwaliteit waar we zo graag voor staan. 

Dankjewel!

Wij zijn blij dat jij er bent. Als trouwe cursist, theaterbezoeker, volger, vriend. We voelen ons ontzettend gesteund doordat jij bij ons blijft komen online en live, nu even niet en straks weer wel - voor het bezoeken van een voorstelling, het volgen van een cursus of het inzetten van onze kunstvakdocenten op jouw school. Het geeft ons vertrouwen in de toekomst, hoe de komende tijd er ook uit gaat zien.
Daarom zeggen wij bij dezen: dankjewel!

Algemene coronamaatregelen bij de Lindenberg

We houden ons aan de RIVM richtlijnen: 

 • We houden 1,5 meter afstand. 
 • We wassen vaker onze handen. 
 • We schudden geen handen. 
 • We hoesten en niezen in onze elleboog en gebruiken papieren zakdoekjes. 
 • We blijven thuis als we één of meer van de volgende klachten hebben: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, (lichte) verhoging. 
 • We blijven thuis als iemand in ons huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. 

------------------------------------------------------------------------------------ 

Uitgebreide informatie per afdeling 

» Voorstellingen « 

Richtlijn: De Lindenberg is gesloten. Er vinden geen live voorstellingen plaats tot en met 15 maart 2021. 

 • Als een voorstelling niet door kan gaan, proberen wij die voorstelling zoveel mogelijk te verplaatsen. Als je een kaartje voor die voorstelling hebt, nemen we contact met je op zodra we de nieuwe voorstellingsdatum weten. Schikt deze datum niet, dan krijg je het aankoopbedrag terug of je kunt het aankoopbedrag van je kaarten schenken aan de Lindenberg.
 • Indien het niet mogelijk is om een geschikte vervangdatum voor een voorstelling te vinden en we een voorstelling moeten annuleren, zullen we ook hierover contact met je opnemen. Ook in dit geval kun je ervoor kiezen om het aankoopbedrag terug te krijgen of het aankoopbedrag van je kaarten aan de Lindenberg te schenken.

» Cursussen « 

Richtlijn: De Lindenberg en de nevenlocaties in Lent, Oosterhout, Aldenhof, OBGZ en Hengstdal zijn gesloten tot en met 15 maart

 • Nieuwe cursussen starten zodra het mag: Zodra het kan starten we nieuwe cursussen op en gaan in juni langer door (uiterlijk tot de start van de zomervakantie).
 • Sta je al ingeschreven voor een nieuwe cursus? Je hoeft niets te doen, jouw inschrijving blijft staan. Zodra het kan starten we nieuwe cursussen op en gaan in juni langer door (uiterlijk tot de start van de zomervakantie).
 • Volg je een jaarcursus?

- Zodra het weer mag, starten we onze jaarcursussen ‘live’ op. We gaan we in juni langer door. Voor de gemiste lessen die we niet kunnen verplaatsen naar later in het jaar ontvang je restitutie volgens onze algemene voorwaarden

- In de tussentijd lopen onze individuele- en duo muzieklessen online door.

Wil je je inschrijven voor een cursus?

Dat kan. We maken je inschrijving pas definitief als we echt mogen beginnen. Je betaalt alleen de lessen vanaf de daadwerkelijke start van de cursus. Is de cursus begonnen en moeten we toch weer in lockdown? Volgens onze algemene voorwaarden mogen wij bij halfjaarlijkse cursussen 1 les missen. Mis je er meer door “ons” toedoen dan krijg je gewoon je geld terug. 

» Lindenberg op school « 

Richtlijn:  

 • De basisscholen zijn open. Middelbare scholen blijven fysiek gesloten tot en met tenminste 1 maart.
 • De Lindenberg overlegt met de scholen over verplaatsing, alternatieven en/of maatwerk inzake de cultuur-educatieve activiteiten van de Lindenberg en Cultuur En School Nijmegen die tijdens de lockdown gepland stonden. 

» Verhuur bijeenkomsten « 

Richtlijn: De Lindenberg is gesloten. 
We nemen contact met je op indien je een reservering voor een van onze ruimtes hebt.  

Ruimtes weer beschikbaar op aanvraag na 15 maart
Onze ruimtes voor vergaderingen en bijeenkomsten zijn na 15 maart weer beschikbaar op aanvraag. Wij denken met je mee hoe we gezelschappen veilig kunnen ontvangen, natuurlijk passend binnen de 1,5 meter richtlijnen. Neem contact met ons op via verhuur@delindenberg.com

-------------------------------------------------------------------------------------

Kantoor Lindenberg

Omdat de medewerkers van de Lindenberg waar mogelijk thuis werken zijn we telefonisch minder goed bereikbaar. We vragen je daarom om ons te mailen. We doen ons best om vragen spoedig te beantwoorden. We hopen op je begrip daarvoor.

Organisaties in de Lindenberg

In het gebouw van de Lindenberg zijn huurders gevestigd in de zijvleugel van het gebouw. Deze organisaties hebben zelfstandig toegang tot dat deel van het gebouw. Kijk over bereikbaarheid en contactgegevens op de individuele websites van deze organisaties.

Thuis creatief blijven met de Lindenberg?

De Lindenberg plaatste in de lockdown-periode filmpjes onder het motto Thuisbezorgd. Met korte lesjes in muziek, theater, dans, beeldende kunst of schrijven of een ander inkijkje bij de Lindenberg kon je zo creatief bezig blijven vanuit je eigen huis. Bekijk de filmpjes op onze websiteFacebookpagina en ons Youtubekanaal.

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn de nieuwe startdata van de cursussen nog onzeker. Houd onze website in de gaten.