Hoe gaat de Lindenberg om met het Coronavirus

 

Laatste wijziging: 24 juni 2021

Op deze pagina lees je het laatste nieuws over welke coronamaatregelen we treffen voor jouw bezoek aan de Lindenberg, en wat de actuele situatie is binnen ons werk op scholen. 

We zijn open!

Dit is de situatie voor de activiteiten bij de Lindenberg in een notendop:

 • Theaterbezoek is weer mogelijk
 • Cursussen en lessen zijn opgestart
 • Cultuur-educatieve activiteiten zijn in overleg met de scholen opgestart 
 • Onze ruimtes voor vergaderingen en bijeenkomsten zijn beschikbaar op aanvraag  
 • Het Lindenberg Café en het buitenterras zijn geopend

*Lees verderop op deze pagina de uitgebreide informatie voor jouw cursus, theaterbezoek, bijeenkomst of school.  

Protocollen coronamaatregelen

Onze protocollen zijn dynamische documenten. Zodra een richtlijn verandert vanuit de overheid, passen wij onze protocollen hierop aan. Op sommige gebieden is jouw medewerking nodig. Lees deze informatie zorgvuldig door.

We vragen je begrip in tijden van corona  

We volgen zorgvuldig de richtlijnen van het RIVM en willen het graag goed doen. Daarom worden onze docenten en medewerkers direct getest wanneer zij (verkoudheids-)klachten hebben. Dit kan betekenen dat docenten en medewerkers in afwachting zijn van de testuitslag en niet aan het werk kunnen. We vragen hiervoor je begrip. We doen ons uiterste best om de organisatie en de (online) lessen zo veel mogelijk draaiende te houden met de kwaliteit waar we zo graag voor staan. 

Dankjewel!

Wij zijn blij dat jij er bent. Als trouwe cursist, theaterbezoeker, volger, vriend. We voelen ons ontzettend gesteund doordat jij bij ons blijft komen online en live, nu even niet en straks weer wel - voor het bezoeken van een voorstelling, het volgen van een cursus of het inzetten van onze kunstvakdocenten op jouw school. Het geeft ons vertrouwen in de toekomst, hoe de komende tijd er ook uit gaat zien.
Daarom zeggen wij bij dezen: dankjewel!

Algemene coronamaatregelen bij de Lindenberg

We houden ons aan de RIVM richtlijnen: 

 • De mondkapjesplicht vervalt per zaterdag 26 juni. Alleen waar de 1,5 meter echt niet kan worden gehandhaafd vragen we je een mondkapje te dragen.
 • We houden 1,5 meter afstand. 
 • We wassen vaker onze handen. 
 • We schudden geen handen. 
 • We hoesten en niezen in onze elleboog en gebruiken papieren zakdoekjes. 
 • We blijven thuis als we één of meer van de volgende klachten hebben: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, (lichte) verhoging. 
 • We blijven thuis als iemand in ons huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. 

------------------------------------------------------------------------------------ 

Uitgebreide informatie per afdeling 

» Voorstellingen « 

Richtlijn: Bezoek aan onze voorstellingen is weer mogelijk.

 • Tot 26 juni vindt het bezoek aan onze voorstellingen plaats binnen de 1,5 meter richtlijn in de zalen en voor niet meer dan 50 personen per ruimte exclusief kinderen t/m 12 jaar.
 • Vanaf 26 juni vindt het bezoek aan onze voorstellingen plaats binnen de 1,5 meter richtlijn in de zalen
 • Bekijk het volledige Protocol Voorstellingen (PDF) versie vanaf 26 juni

» Cursussen « 

Richtlijn:  

 • De richtlijn geldt voor al onze locaties in Centrum, Aldenhof, Lent, Oosterhout en Brakkenstein. 
 • Alle cursussen en lessen in alle disciplines zijn opgestart
 • Lees het complete coronaprotocol cursussen (PDF) versie 26 juni

Korte cursussen tot de zomervakantie
We hebben diverse korte cursussen die je nog kan volgen tot aan de zomervakantie. Neem een kijkje en schijf je in! 

Nieuwe cursusaanbod 2021 / 2022
Ons nieuwe cursusaanbod voor volgend seizoen staat op deze website. In het nieuwe seizoen vind je ook veel korte workshops en nieuwe cursussen.  

Restitutie
Kom je aanmerking voor restitutie? Medio juli wordt de restitutie volgens onze algemene voorwaarden verrekend. Je hoeft dit niet aan te vragen, wij verwerken dit automatisch.   

» Lindenberg op School « 

Richtlijn:  

 • De basisscholen en middelbare scholen zijn open. De Lindenberg overlegt met de scholen over verplaatsing, alternatieven of maatwerk voor cultuur-educatieve activiteiten van de Lindenberg en Cultuur En School Nijmegen. 

» Verhuur bijeenkomsten « 

Richtlijn: Onze ruimtes voor vergaderingen en bijeenkomsten zijn beschikbaar op aanvraag. We ontvangen zowel binnen als buiten gasten binnen de 1,5 meter richtlijn. Online streaming is ook mogelijk. Bekijk het volledige Protocol Horeca en Bijeenkomsten (PDF) versie 26 juni

Wij denken met je mee hoe we gezelschappen veilig kunnen ontvangen, natuurlijk passend binnen de richtlijnen. Neem contact met ons op via evenementen@delindenberg.com

-------------------------------------------------------------------------------------

Kantoor Lindenberg

Omdat de medewerkers van de Lindenberg waar mogelijk thuis werken zijn we telefonisch minder goed bereikbaar. We vragen je daarom om ons te mailen. We doen ons best om vragen spoedig te beantwoorden. We hopen op je begrip daarvoor.

Organisaties in de Lindenberg

In het gebouw van de Lindenberg zijn huurders gevestigd in de zijvleugel van het gebouw. Deze organisaties hebben zelfstandig toegang tot dat deel van het gebouw. Kijk over bereikbaarheid en contactgegevens op de individuele websites van deze organisaties.

Thuis creatief blijven met de Lindenberg?

De Lindenberg plaatste in de lockdown-periode filmpjes onder het motto Thuisbezorgd. Met korte lesjes in muziek, theater, dans, beeldende kunst of schrijven of een ander inkijkje bij de Lindenberg kon je zo creatief bezig blijven vanuit je eigen huis. Bekijk de filmpjes op onze websiteFacebookpagina en ons Youtubekanaal.

De voorstellingen voor seizoen 21-22 gaan op maandag 30 augustus om 10.00 uur in verkoop. Kaarten voor de Theaterweek (23 t/m 29 augustus) zijn al wel in verkoop.