Ilse Verburgh nieuwe directeur Lindenberg

ILSE VERBURGH NIEUWE DIRECTEUR LINDENBERG

Vanaf 1 september 2014 zal Ilse Verburgh (51) de functie van directeur/bestuurder van de Lindenberg vervullen. Zij volgt hiermee huidige directeur/bestuurder Bart Vaessen op.

Ilse Verburgh bekleedt momenteel sinds 2008 dezelfde positie bij Markant, centrum voor Kunsteducatie in Apeldoorn. Daarvoor was zij in diverse functies werkzaam in de culturele sector. Verburgh studeerde muziek aan het conservatorium in Rotterdam en aan de Hannover Hochschule für Musik en volgde verschillende leergangen strategisch management in de publieke sector. Naast haar werk in Apeldoorn is Verburgh actief in diverse landelijke commissies rondom de branche organisatie voor kunstencentra.

De Raad van Toezicht van de Lindenberg omschrijft Verburgh als een visionaire en inventieve cultureel ondernemer, die in staat is de sleutelpositie van de Lindenberg voor de cultuur in Nijmegen verder vorm te geven. Tevens is zij vanuit haar sterk op samenwerking gerichte houding een bestuurder die met de culturele en maatschappelijke partners in de stad haar bijdrage zal leveren aan het culturele aanbod voor de gehele samenleving.

Ilse Verburgh zelf over haar aanstaande nieuwe werkkring: "Vóór mijn benoeming heb ik een aantal keren Nijmegen wat intensiever 'geproefd'. Dat vind ik belangrijk. Ik heb de stad leren kennen als een bruisende,  innovatieve plek met een rijk cultureel leven. Een stad, waarin veel initiatieven mogelijk zijn en waargemaakt worden. De Lindenberg heeft in het culturele leven een belangrijke plek en staat in het land als toonaangevend te boek. Ik zie het als een bijzondere uitdaging met alle medewerkers en samenwerkingspartners deze positie verder uit te bouwen."

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.