6-05-2022

De eerste INNOVATE Artificial Intelligence meetup bij de Lindenberg

06-05-2022

Op woensdag 23 maart vond de INNOVATE Artificial Intelligence meetup voor de eerste keer in de Lindenberg plaats. Samen met programmapartners Radboud Universiteit en The Economic Board heeft INNOVATE voor een spectaculair programma gezorgd waarin wetenschappers, ondernemers en ontwerpers je meenemen langs de allerlaatste innovaties op het gebied van Artificial Intelligence. Bekende Nijmegenaar Eva Eijkhout was gespreksleider van de (gratis) avond en stelde kritische vragen tijdens het panelgesprek: wat zijn de gevaren van deze nieuwe technologie en waar moeten we voor oppassen?

De Innovatiefste Student van Nederland

Hilmer Thijs - Creatief directeur van INNOVATE – vertelt graag wat zo’n meetup precies inhoudt: “Ieder jaar organiseren we de verkiezing 'De Innovatiefste Student van Nederland'. Rondom het finale event van die challenge organiseren we een festival waar een enorme mix van innovatieve mensen en innovaties bij elkaar komt. Door het jaar heen organiseren we ook enkele 'single topic' meetups. Tijdens deze avonden zetten we één actueel onderwerp centraal en benaderen we dit vanuit verschillende invalshoeken. We willen niet alleen dat je zit en luistert, we willen dat je de innovatie ook echt beleeft. Naast een indrukwekkend multimediaspektakel zorgen we er daarom altijd voor dat er ruimte is voor interactie tussen de zaal en de sprekers, of een live demonstratie van een innovatie.”

Waarom hebben jullie voor de Lindenberg gekozen?
“De Lindenberg heeft voor ons de juiste combinatie. Het ligt midden in de stad en is daardoor zeer toegankelijk en goed bereikbaar. De Lindenbergzaal biedt plek voor 300+ personen in een theatersetting. Hier is van alles mogelijk en dat nodigt ons ook echt uit om er productioneel een bijzonder event van te maken. We voelden ons welkom en ook echt ondersteund door het gehele team van de Lindenberg. Iedereen droeg zijn steentje bij, dacht mee en zette zich volledig in. Als je de aftermovie bekijkt, zie je precies wat ik bedoel!” aldus Hilmer. 

Accepteer Statistieken Cookies Om deze video te bekijken.

Over INNOVATE

“INNOVATE is er om te laten zien dat het hier gebeurt. We laten zien wie er bezig zijn met een gezonde en duurzame toekomst voor onszelf, onze naasten en de generaties na ons. Bij INNOVATE vind je de mensen die het verschil gaan maken: de impactmakers, toekomstbouwers, Willy Wortels en innovators. Op ons podium en in ons publiek (oftewel, onze community) vind je een bonte mix van ondernemers, beleidsmakers, creatievelingen en wetenschappers. Door verschillende sectoren bij elkaar en met elkaar in contact te brengen zorgen we voor nieuwe verbindingen.”

Ben je nieuwsgierig geworden wat de Lindenberg kan bijdragen aan jouw evenement? Bekijk dan hier onze brochure.

foto's: Elske Nissen voor INNOVATE

De kaartverkoop voor voorstellingen voor seizoen 23/24 is gestart! Vanaf 31 mei staat het nieuwe cursusaanbod online en zijn de inschrijvingen open.