Inspiratiesessie Creatieve Code MU @ Oddstream 8-10-2020

Inspiratiesessie Creatieve Code ­­MU Play&Learn met workshop

Datum: donderdag 8 oktober
Aanvang: 16:00
Einde: 18:00
Entree: gratis, aanmelden voor 5 oktober via info@oddstream.nl
Locatie: Studio Oddstream (aan het binnenplein van de Lindenberg: Ridderstraat 23, Nijmegen)

Play like an artist! Dat is het motto van de afdeling educatie van MU, een ‘huis voor hybride kunst’ in Eindhoven dat met een netwerk aan creatieve makers onderzoekt wat kunst is en wat kunst kan zijn. Op 8 oktober 2020 organiseert Oddstream een inspiratiesesessie in Nijmegen waarin de leerlijn Creatieve Code van MU wordt gepresenteerd: een leerlijn over kunst en programmeren en die twee gecombineerd. Deze sessie is bedoeld voor docenten bovenbouw PO en onderbouw VO en docenten beeldende kunst met een interesse voor digitale kunst.

Bij de Lindenberg worden de coronavoorschriften vanuit de overheid opgevolgd. Ook tijdens deze inspiratiesessie van Oddstream houden wij ons aan deze voorschriften. Lees er meer over op de website van de Lindenberg.

De inspiratiesessie is gratis bij te wonen. Meld je wel voor 5 oktober aan via info@oddstream.nl

Over de leerlijn De Creatieve Code

De Creatieve Code combineert de kunsten met de wereld van code. Programmeren is namelijk een tool en geen doel: je moet je niet laten besturen als een computer, je moet de computer zelf besturen! Binnen de Creatieve Code worden leerlingen gestimuleerd om kritisch te kijken naar technologie en leren ze hoe ze daar zelf mee aan de slag kunnen gaan. Veel van de kunstenaars waar MU mee samenwerkt programmeren of werken met code en dus maakt de Creatieve Code veel gebruik van hun kunstwerken en werkwijzen. Tijdens de inspiratiesessie op donderdag 8 oktober wordt een voorbeeld van een les gegeven die je als docent zelf ook kunt uitvoeren.Workshop Computer Por[traits]

Na de voorbeeldles gaan we ter inspira1e aan de slag met de workshop Computer Por[traits]. Op internet laten we allerlei informatie over onszelf achter: data. Kunnen we met de data van een ander een beeld vormen van die persoon? Hoe ziet dat er als portret uit? Onder begeleiding van een kunstenaar ga je zelf aan de slag met het maken van Computer POR[TRAITS]. In dit tweede deel van de inspiratiesessie ontdek je zo dat computers op een hele andere manier gezichten herkennen dan mensen. En hoe je die computers voor de gek kunt houden!

Uitgebreide informatie

MU

MU [Hybrid Art House], is een huis voor hybride kunst in Eindhoven (Strijp-S), waarin de kunst letterlijk en figuurlijk centraal staat. MU onderzoekt met haar kunstenaars en publiek wat kunst zou kunnen zijn. Samen reflecteert MU kritisch op kunst, technologie en hoe we ons daartoe als mens toe verhouden. Dat kan vele vormen en disciplines aannemen, dat is wat MU hybride maakt. MU kijkt verder dan disciplines, is speculatief en schuwt het experiment niet.

MU Play&Learn

Play like an artist! Dat is het motto van de afdeling educatie van MU. MU Play&Learn vertaalt de expo’s naar een divers publiek: van primair onderwijs tot 65+ers. Met MU als alternatief klaslokaal werkt MU samen met scholen, docenten en instellingen om met elkaar een
betekenisvolle kunsteducatie vorm te geven, door met kunstenaars workshops vorm te geven. Daarnaast gaat MU met leerlingen de expo in en stimuleren zij een open gesprek over de kunstwerken en de thema’s die de leerlingen daar vinden. 

Over De Creatieve Code

De Creatieve Code combineert de kunsten met de wereld van code. Programmeren is namelijk een tool, geen doel. Je moet je niet laten besturen als een computer, je moet de computer zelf besturen! MU stimuleert leerlingen om kritisch te kijken naar technologie en leren ze manieren om zelf daarmee aan de slag te gaan. Veel van de kunstenaars waar MU mee samenwerkt programmeren of werken met code en dus maken zij veel gebruik van hun kunstwerken en werkwijzen.

Voorkennis van ICT of programmeren is (voor leerling én docent) geen vereiste, creatieve ambitie wel! Je kunt zelfs beginnen zonder computer door ons onderscheid tussen plugged en unplugged lessen. Door middel van verschillende niveaus kun je samen met je klas opklimmen tot een echte codekunstenaar.

Links:

MU: mu.nl/nl
MU Play&Learn: mu.nl/nl/play-and-learn/about
De Creatieve Code: decreatievecode.nl
Plahorm: decreatievecode.nl/plahorm/
Oddstream: www.oddstream.nl

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn de nieuwe startdata van de cursussen nog onzeker. Houd onze website in de gaten.