Jaarlijks Kinderbevrijdingsfestival in de Lindenberg

Kinderbevrijdingsfestival 2019

Vier de vrijheid!

Op 5 mei vieren we een bijzonder feest. Het is de dag waarop Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog viert. We vieren dan ook de vrijheid. De Lindenberg is door het 4 en 5 mei comité Nijmegen gevraagd om ook dit jaar weer speciaal voor kinderen een programma samen te stellen. Voor alle kinderen van 3 tot 12 jaar is er op zondag 5 mei gratis of tegen een kleine entree van alles te doen en te beleven in het huis voor de kunsten. Beregezellig!

Theater, kunstworkshops en gratis randprogramma

Het hele programma van het Kinderbevrijdingsfestival staat in het teken van dieren. De voorstelling De Rattenvanger (5+) van Ida van Dril en Michiel Schreuders neemt je mee naar Hamelen met livemuziek, poppenspel en heel veel humor. Dansende Dieren Deuntjes (3+) is een muzikaal feestje met de meest bekende én onbekende peuter- en kleuterliedjes over dieren. Daarnaast zijn er allerlei beestachtig leuke workshops voor kinderen tot 12 jaar van Oddstream en kunstdocenten van de Lindenberg, en is er een gratis randprogramma van onder andere TCCN en Amnesty. Uiteindelijk kunnen kinderen aan het eind van de middag hun gekste dierendanspassen showen tijdens de swingende dierendisco. Kom feesten als een beest!

Nationaal Kinderontbijt

Het Vteam van de Kindercorrespondent organiseert op 5 mei het Nationale Kinderontbijt in het Valkhofpark vanaf 10.00 uur. Er is plaats voor 75 kinderen tussen 8 en 15 jaar. Zij gaan in gesprek met 75 special guests, waaronder veteranen en BN’ers, over de thema’s vrede, vrijheid en vriendschap. Ook in de Lindenberg kan men wakker worden met een vrijheidsontbijt.

Praktische informatie

Kinderbevrijdingsfestival

Zondag 5 mei 2019 | 13.30 – 17.00 uur | entree €0,00 - €5,00 | Lindenberg

De kaartverkoop start maandag 22 april. Voor het vrijheidsontbijt á € 9,50 in de Lindenberg moet apart een reservering gemaakt worden.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.