Jazztalks praat over de liefde voor Jazz

JAZZTALKS PRAAT OVER DE LIEFDE VOOR JAZZ

De Lindenberg presenteert in samenwerking met saxofonist en componist Bo van de Graaf een serie gesprekken over jazz.

Kijken en luisteren naar de mooiste jazzfragmenten

Twee bijzondere gasten nemen elkaar en het publiek mee in hun persoonlijke fascinatie voor jazzmuziek. Samen spitten ze door hun eigen lievelingscollectie aan platen, cd's en filmfragmenten, brengen live muziek ten gehore en leggen de ziel van jazz als energieke en experimentele muziekvorm bloot.

Jazzprofessionals

De duo's bestaan uit een befaamde jazzmuzikant en een jazzprogrammeur, criticus of liefhebber. De serie is interessant voor iedereen die op een andere manier wil luisteren naar de muziek en nieuwsgierig is naar persoonlijke verhalen over liefde voor jazz.

Entree en korting

*Zowel Lindenberg cursisten, docenten en medewerkers als CJP pashouders, studenten en 65+ pashouders kunnen kaarten kopen tegen de kortingsprijs van € 5,-.

Jazztalks met Pieter Douma en Hans Dagelet

Vrijdag 10 maart 2017 | 20.15 uur | entree € 8,50 / kortingsprijs € 5,-

Pieter Douma (1956) is actief in het grote gebied tussen Jazz en Popular Music.

In e-Braam houdt hij vrijelijk de twee andere improvisatoren, Michiel Braam en Dirk-Peter Kölsch, bij elkaar.

Projecten als het recente roots-improvisatieorkest BGUTI en het huidige roots/rockproject Any Vegetable geven hem de gelegenheid zelf songs te maken/arrangeren voor favoriete muzikanten zowel in de jazz, rock als roots/countrymuziek.

Acteur Hans Dagelet (1945), ken je ongetwijfeld van zijn film en (muziek)theaterrollen. De recente film Hemel waar Dagelet een grote rol in speelt werd in Berlijn onderscheiden met de Prijs der kritiek.

Ook als trompettist is hij actief en speelde bijvoorbeeld met Vera Vingerhoeds en recenter bij Spinvis. Dagelet is zo bevlogen van Jazz dat hij zijn kinderen namen gaf van jazzmusici : Mingus, Tatum, Charlie Chan.

Rietblazer Joris Roelofs heeft een indrukwekkende staat van dienst. Woonde en studeerde in New York, speelde daar met bekende jazzmusici zoals Brad Meldau Lionel Loueke, Lewis Nash, James Carter. Hij ontving diverse prijzen en maakte compositieopdrachten voor onder andere North Sea Jazz Festival 2016. Zijn mondiale aanpak maakt hem een typisch voorbeeld voor de hedendaagse breed georiënteerde musicus.

Journalist Bert Vuijsje (1942) schrijft sinds 1962 over jazzmuziek, onder meer jarenlang voor de Volkskrant. Hij is tegenwoordig columnist van het blad Jazzism en redacteur van Jazz Bulletin, het kwartaalmagazine van het Nederlands Jazz Archief. Hij ontving diverse onderscheidingen voor bijzondere jazzjournalistieke prestaties.

Vuijsje publiceerde de interview-bundels De Nieuwe Jazz (1978) en Jazzportretten (1983), in 2004 gevolgd door Rita Reys: Lady Jazz. In februari 2017 verschijnt zijn nieuwe boek: Ado Broodboom trompet, het levensverhaal van de legendarische Nederlandse jazztrompettist uit de jaren vijftig en zestig.

De gelauwerde Surinaamse fluitist/componist Ronald Snijders (1951) woont sinds 1970 in Delft. Hij maakte reeds 50 cd's en platen met eigen werk waarin zijn Surinaamse roots verweven zijn met Jazz. Verder trad hij op in andere Zuid Afrika, Finland, Litouwen, Zambia, Mexico, Mali, Hongarije en Frans Guyana. Hij werkte samen met Willem Breuker en Theo Loevendie, het Metropole Orkest en de Dutch Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Afgelopen jaar speelde hij ook op Music Meeting met de Ronald Snijders band.

Marcel Roelofs (1957) is muziekprogrammeur, maakte radio programma's en was de impresario van o.a. Sean Bergin. In stad en provincie Groningen organiseert hij festivals zoals De ZomerJazzFietsTour en Les Trois Jours.

Marcel is een verwoed ambassadeur van de nieuwste stromingen in de jazz en impromuziek. Zijn verhaal zal enigszins synchroon lopen met de carrière van Sean Bergin die vanuit Zuid Afrika naar Nederland kwam. Deze avond zal dus een hoog exotisch gehalte krijgen.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.